Tuesday 15 February 2011

Muutused


Tulin just juuksurist. Ma olin enda blondidest pikkadest juustest juba ammu tüdinenud, nii et lasin need nüüd lühikeseks lõigata ja veidi tumedamaks värvida. Ise olen tulemusega rahul :) Kahjuks olen ma üksi kodus, nii et pole kedagi, kes minust pilti teeks ja ise endast tehtud pildid kukuvad ju väga koledad välja, nii et hetkel peate mind lihtsalt endale ette kujutama. Tegelikult polnud mul üldse plaanis täna juuksurisse minna. Tahtsin hoopis osa võtta Focuses toimunud fotograafia seminarist, aga kuna sinna oli meie liikmete poolt nii suur tung, siis kontorirahvas pidi suu puhtaks pühkima sellest üritusest. Kahju! Ma olen endale salamisi välja mõelnud, et võiksin hakata fotograafiaga rohkem tegelema. See kuidagi istub mulle hästi, teeb mind õnnelikuks ja mul on tunne, et silm tabab ka päris lahedaid asju. Nüüd oleks just olnud hea selle teemaga põhjalikumat algust teha, aga no jäi ära. Samas uus soeng on ka väga vahva, nii et pole halba ilma heata :)

Kui juba Focusest juttu tuli, siis seal puhuvad nüüd veidi uued tuuled. Üks meie töötajatest läheb tagasi Prantsusmaale elama ja minu praegune ülemus hakkab ka tema ülesandeid täitma, mis minu jaoks tähendab seda, et minu koht kaotatakse ja selle asemele tehakse kaks uut. Eile just tutvustatigi mulle neid kahte varianti ja paluti valida, kumb mulle rohkem istuks. Kuna tegemist on päris uute kohtadega, siis on sinna vist väike konkurss ka, aga no mul on ikkagi eelis, kuna ma seal juba praegu töötan. Samas on selle juures paar asja, mis mulle üldse ei meeldi. Esiteks tuleks minu praeguse 12 tunnise töönädala asemel kohal käia 18 tundi nädalas (mis tähendab 4 päeva nädalas kohal olemist), mis mulle üldse ei sobi. Ma saaks kohal käia maksimaalselt 16 tundi nädalas, sest muidu ei jõuaks ma Robile kooli vastu. Kahe lisatunni pärast lapsehoidjat palgata oleks aga suisa tobe, sest minu sissetulek on seal niigi kasin ja nii maksaksin ma osa sellest igal nädalal lapsehoidjale. Eriti naljakas on aga see, et kuigi töötunde tuleks nüüd juurde ja palk oleks ka justkui veidi suurem, siis ühe tunni kohta tahetakse vähem maksta, kui mulle praegu makstakse. Minu meelest veider. Nii, et ma ei teagi, mis teha. Olen kuidagi kahevahel. On vist nii, et kui saan selle töö omadel tingimustel, siis olen rõõmus ja kui ei saa, siis olen ka rõõmus. Hea variant tegelikult. Mul on juba väike idee ka juhuks, kui töö Focuses peaks otsa saama. Siis ma kavatsen ennast pühendada Robi kooliellu ja aidata seal üritusi korraldada, nii et igav mul ei tohiks hakata. Neil toimub seal kogu aeg midagi ja abikäed on alati teretulnud. Kui aga päris aus olla, siis olen praegu sellest asjast veidi häiritud. Ma nii nautisin oma kolmepäevast töönädalat. Nii oli paar päeva nädala sees täitsa minu oma aeg. Ja ma just leidsin endale ju zumba, millest ma sel juhul pean loobuma. Ühesõnaga, see pole kõige parem uudis. Vähemalt praegu tundub nii.

Laupäev oli väga tore päev. Kutsusime lapsehoidja, keda kutsutakse hellitavalt Pokuks, Robile ja Axile seltsiks ja läksime Kallega kahekesi linna peale kolama. Täitsa niisama, keset päeva ja ilma erilise eesmärgita. Oh, kui mõnus oli! Jalutasime Hiinalinnas ja Sohos ja Covent Gardeni turul. Nautisime pikka lõunasööki ühes hiinarestoranis ja pärast läksime kinno vaatama filmi nimega „King’s speech“. See oli tõesti väga hea film! Nii, et minge kindlasti vaatama, kui mahti saate. Film põhineb tõestisündinud lool ja räägib praeguse kuninganna isast, kuningas George VI’st, kes oli juba lapsest saadik kokutanud. Tegelikult ei pidanud ta üldse kuningaks saama, aga tema vanem vend taandus kuninga kohalt, kuna soovis kangesti abielluda oma kallimaga, kes aga õnnetul kombel oli juba paar korda lahutatud. Kirik ja rahvas ei pidanud seda õigeks ja nii tuligi kuningal oma troonist loobuda. George’st sai üsna vastu tahtmist kuningas ja et kokutamine mitte kuningale kasuks ei tule, siis palkas ta endale abimehe, kes teda selles osas aitaks. Film on inglaste tehtud ja kuigi tegu on draamaga, siis naerda saab ikka ka. Meie jäime igatahes väga rahule. Mul jäi kohe hea tunne sisse pärast selle vaatamist. Koju jõudes olid kõik samuti heas tujus. Neil oli ka väga tore päev olnud. Robert oli saanud kõvasti mängida, joonistada ja üldse igatepidi Pokut ekspluateerida ja Ax oli ka rahul, sest tema leidis Pokuga ühise keele Sims 3’e ja vampiiriteema näol. Küll on tore, kui kõik on rahul!


Heade soovide ja palavate tervitustega!

7 comments:

Juc said...

Hirmus põnev, see sinu uus soeng. Tahaks näha. Õhtul paluks kaamera sisse lülitada ja Skype ilmuda. :) Aga see Focuse asi ajab küll närvi. Sul oli just kõik nii hästi korraldatud. Mina vana laiskvorst muidugi ütlen, et suveks ongi hea, kui tööd pole :). Ja fotograafia tahab ka ju tegelemist! Ma arvan nagu sinagi, et läheb, kuidas minema peab! Kõvad kallistused Sulle!

Eva ja CO said...

Juc - kaamera ees eputatud :) Tore, et Sulle mu soeng meeldis. Kallele ka meeldis, nii et olen üliõnnelik :)
Focuse asi ajab jah veidi närvi. Õnneks nad mõtlesid eile ümber, et 18 tunni asemel tuleks nädalas tööl käia 15 tundi, nii et juba parem, kuigi kolme tööpäevaga ma ikka välja ei tule, nii et head aega zumba! Eks näis, mis sest saab. Olen rõõmus nii või naa! (nüüd tuli lausa luuletus välja :)
Kallistan vastu!

Anonymous said...

On jah imeilus soeng! Aga nagu minu kadunud vanaema ütles: ilusa inimese seljas on kõik ilus,peas ka. Focusega on tõesti nii, et igatpidi on natuke hea. See on vist see koht, et küll Jumal juhib ja kõik kõige paremini korraldab. Seda filmi tahaksin küll näha. Meil ka kiidetakse - juba ette. Mäletan vanast ajast kui mõnus oli vahel lasteta väljas käia. Ei pea kogu aeg vaatama, mida nad teevad ja ega kuhugi pidama ei jää. Ma usun, et fotograafiakursusi leiab veel. Kõike head kõigile! Eva sõber

Eva ja CO said...

Eva sõber - aitäh! Oled sina alles sõnameister (vanaema abiga :) Nii tore, et kõigile mu uus soeng meeldib!
Focuse osas olen ka äraootaval seisukohal. Igatepidi on hea!
Minge jah kindlasti seda filmi vaatama. Ma usun, et teile meeldib.
Nii hästi kirjeldasid seda vabaduse tunnet ilma lasteta väljas käies. Just täpselt selles see võlu seisnebki!
Oh, kindlasti tuleb veel fotograafiakursusi. Tegelikult on neid siin ju iga päev kuskil toimumas. See oli lihtsalt nö oma õue peal :)
Kõike kõige paremat Sulle ja kuhi tervitusi pealekauba!

Hundi ulg said...

Laste keeleomandamine, õpitav mitmekeelsus on hämmastav. Mul üks lastest alustas kunagi kooliteed inglise keeles. Siis tegin enda jaoks huvitava tähelepaneku.

Iga päev kui lapse koolist auto peale võtsin, esitasin selle "valveküsimuse": kuidas sul koolis läks. Vastused olid alati väga kidakeelsed. Ükskord küsisin nalja pärast sedasama inglise keeles. Ja siis sain nagu kuulipildujast igasugu muljeid. Loomulikult inglise keeles. Ja nii ka edaspidi. Sain aru, et koduasjad olid lapse jaoks eestikeelsed ja kooli asjad inglise keeles. Ei tea, kas see on kakskeelsete laste puhul seaduspärasus või oli mu tüdrukul lihtsalt selline kiiks, et seostas erinevaid keskkondi ja sündmusi erinevate keeltega.

Hundi ulg said...

Muidugi peaks see kommentaar kuuluma järgmise postituse juurde :)

Eva ja CO said...

Hundi ulg - kui huvitav idee! Meil on muide Robiga täpselt sama lugu, et alati, kui koolipäeva kohta uurin, tuleb vastuseks, et läks hästi ja rohekm ei midagi. Selle peale pole ma tulnudki, et inglise keeles seda küsida. Kohe homme katsetan ära :) Aitäh hea idee eest!