Tuesday 26 July 2011

Neli päeva Eestimaa suveni


Ainult neli päeva ongi veel jäänud meie Eesti puhkuseni! Hurraaa! Lastel algas eelmise nädala lõpus kaua oodatud koolivaheaeg (veel üks "hurraaa"), nii et nemad mõnulevad kodus sel ajal, kui meie Kallega tööl oleme. Rikume jälle reegleid, aga no mis teha. 

Eelmine nädal oli sündmuste osas päris vaene. Vaikus enne tormi, sest Eestisse minnes on vaat, et iga päev juba plaani saanud. Robil oli kolmapäeval koolis koolivormivabapäev ja rikkalik pidusööming ja disko. Toidud tõid lapsevanemad kamba peale kokku ja diskot korraldas spetsiaalne peokorraldusfirma. Robi oli kõvasti tantsu löönud ja laulis veel pärast terve õhtu "Baby, baby, baby..." ja kehastus rock-staariks. Palus, et ma tema juuksed geeliga püsti ajaks ja nõudis ninarõngast. Õnneks aitas rõnga osas hädast välja Agnese suur ehtekogu, nii et Robi tormas mööda elamist ringi, Agnese varbarõngas nina küljes. Ajas asja ära küll :) Agnese klassijuhataja läheb nende koolist ära ja oli Agnese klassile reedel üllatuspeo korraldanud. Oli lapsed kolmandast tunnist ära kutsunud ja oma klassi palunud, kus oli kaetud ilmatu suur toidulaud ja toimus väike pidu, kus õpetaja mängis musa ja rääkis lõbusaid lugusid oma elust. Lapsed kinkisid õpetajale kaardid ja kommid. Lilli mitte, sest mehed ju teadupärast lilledest suurt ei hooli. Robi läks aga küll neljapäeval kooli kolme suure lillekimbuga (ma nimelt harjutan temast lilli kinkivat meest ;) ja õpetajad olid väga liigutatud. Kamba peale kingiti ka igale õpetajale kinkekaart, suured lillepotid (koos lilledega) ja suur graafiliselt kujundatud kiili pilt (nad käisid ju kiili klassis), kuhu iga laps oli oma nime alla kirjutanud. Üllatus oli minu jaoks see, et õpetajate käest küsiti enne üle, mis kaubamaja või veebipoe kinkekaarti nad sooviksid saada. Minu meelest veidi nagu üllatuse rikkumine, aga samas jälle väga praktiline. Said mis tahtsid :) 

Poodidest rääkidest, siis sel aastal on siin allahindlused kestnud juba kõvasti üle kuu aja ja jätkuvad veel kuni selle nädala pühapäevani. Tundub, et kaupmeestel pole jätkuvalt kerge, et kraami poolmuidu ära annavad. Meie muidugi rõõmustame allahindluste üle ja ei saa salata, et oleme ka päris palju head kaupa teinud. Mulle hakkab juba tunduma, et minu kingakollektsioon hakkab Kalle oma edestama ;) 

Ühel nädalavahetusel, olles järjekordsel kaubandusretkel, märkasin tänavanurgal seisvat väga värvilist klaverit, mida üks mees päris osavasti mängis. Asi tundus nii põnev ja idee nii hiilgav, et uurisin intenetist järele, et mis asjaga tegu on. Tuleb välja, et selle taga on briti kunstnik Luke Jerram, kes alustas klaverite mööda maailma sättimist juba 2008 aastal. Kunst kannab nime "Play Me, I'm yours" (netist leiab rohkem infot www.streetpianos.com ). Klavereid pidi nüüdseks olema juba üle maailma kokku rohkem kui 400. Londonis peaks neid sel aastal olema 20 ja need seisavad üle terve linna erinevates paikades, kus inimesed palju liiguvad. Klaveritel on ka kiletatud noodivihikud, nii et kellel isu on, võib lihtsalt minna ja mängida. Minu meelest maru vahva väljamõeldis. Oleks sobinud hästi ka Tallinna kultuuripealinna miljöösse, aga nüüd on vist juba hilja seda korraldada. Võib olla tasuks idee mõneks laulupeoks vms ürituseks kõrva taha panna. 

Mul on juba ammu silma jäänud ja olen tegelikult tahtnud juba ammu jagada oma imestust selle üle, kuidas siin lilli amplitesse ja peenardesse istutatakse. Esimesel silmapilgul tundub, et kokku on pandud täiesti sobimatud kooslused, mis aga imelikul kombel väga vahva komplekti moodustavad. Meestele, kes kõiki lilli, mis ei ole roosid, jorjeniteks peavad, ei ütle järgnevad read kindlasti midagi, nii et vabandan nende ees härdalt ja soovitan järgnev lõik vahele jätta. Neil, kes lilledest natuke rohkem teavad, on aga võib olla huvitav lugeda, et peenardele ja amplitesse sätivad siinsed aednikud kenasti kõrvuti ja läbisegi näiteks petuuniad, lobeeliad, moone, fuksiad ja lõvilõugu. Seltskonda sobivad vabalt ka saialilled, daaliad, krüsanteemid, gerberad, karikakrad, aednelgid ja pelargoonid. Kõik see kokku moodustab täieliku lille virr-varri, mis on aga kõike muud, kui kole. Need on lõbusad lillepusad. Võib olla on asi ka selles, et siin paistavad kõik lilled enam-vähem ühel ajal õitsevat, mistõttu selline segasummasuvila ka vabalt tekitatav on. Poodides müüdavad lillekimbud on samamoodi väga kirevad, nii et üks punt võib koosneda roosidest, nelkidest, gerberatest ja krüsanteemidest ja jällegi näeb kogu komplekt võrratu välja. Fantaasial lastakse lennata! 

Meie blogi läheb nüüd suvepuhkusele ja järgmine kord, kui ma siia mõned read kirja panen, saab olema septembri alguses. Nautige siis ilusat suve, käige ujumas, pidage grillipidusid, minge metsa marjule ja seenele ning kohtuge kallite sõpradega! Kõike seda kavatseme meie igatahes teha! Elagu Eestimaa suvi!!!


Suviselt soojade tervitustega!

4 comments:

Juc said...

No mis sa räägid, igasugust põnevat ju jälle kirja saanud. Robi disko oli eriti äge, pean jälle kordama, et inglased on ikka ägedad. Et ei ole sellist raami, et pisikestele diskosid vaja pole! Ja Robi muidugi pullimees, et kohe geeli vaja ja ninarõngast :). See värvilise klaveri jutt on eriti tänuväärt, sest ma arvan, et vastab ühele ammu kerkinud küsimusele minu jaoks. Nimelt oli selline huvitav värviline klaver Austraalias, Cairnsis, kesklinnas otse laguuni ääres. Suva inimesed mängisid ja seesama tekst oli peal. Nii et nüüd sain siis üle aasta hiljem teada, millega tegu :). Aitäh! Nii vahva, et juba oletegi peaaegu kohal! Ootame pikisilmi teid!

Indrek 'Ott' said...

Teile ka ilusat suve!

Anonymous said...

Seekord on ajaarvamine nii sassis, et oleksin vist alles homme teisipäevst järjejuttu otsima hakanud. Õnneks tõi üks hea inimene mu kalendrisse tagasi.
Tore, et lõpuks lapsed ka suvepuhkusele saavad. Robi disko on tõesti lahe. Ehk ongi õige vanus tantsimist alustada? Axi õpetaja korraldatud lahkumispidu on ikka peen värk. Õpetaja väljendab õpilastele oma lugupidamist...
Kuule, need segased lillepeenrad ja kimbud on nagu kogu Inglismaa, et kõik inimesed ja ametid on lugupeetud ja sobivad omavahel kokku - peaasi, et õitsavad.
Suvised tervitused Eva sõbralt.

Eva ja CO said...

Juc - Robi disko oli tõesti vahva. Kõik lapsed olid suures elevuses.
Näed, kui tore, et sain Sind värilise klaveri osas valgustada. Pull ettevõtmine on see küll.
See on lausa hirmus vahva, et varsti juba kohal oleme! Üleülehomme samal ajal juba kohal :)

Indrek 'Ott' - ole Sa tänatud!

Eva sõber - peale puhkust võib tõesti juhtuda, et ei ole enam päevadest mingit aimu ja esimene tööpäev tundub kohe esmaspäevana :) Hea, et mu loo ikka üles leidsid :)
Laste diskod on vahvad ettevõtmised. Eriti äge, et lood, mida seal mängiti, ei olnud mingid laste ninnu-nännu laulukesed vaid ikka tõsine diskomuss, mida diskoteekideski mängitakse.
Axi õpetaja üllatuspidu oli minu meelest ka üliarmas ja just nagu Sa ütlesidki, et kuidagi lugupidav.
Segaste lillepeenarde paralleel muu ellusuhtumisega oli väga tabav. Ju nii ongi :)
Õitseme siis! Varsti juba kõrvuti ja läbisegi :)