Tuesday 31 January 2012

Kodukontor

Pungad puhkevad
Korraldasin tööl asjad nii, et alates tänasest töötan teisipäeviti kodus. Elagu internet ja serverid, kuhu pääseb ligi kust iganes! Nüüd käin kontoris ainult kolmel päeval nädalas, mis on minu meelest ideaalne. Enamus minu töökaaslasi käibki kolm korda nädalas tööl, ainult mina ja tegevdirekor olimegi ainsad, kes igal tööpäeval kohal olid. Reedeti on meie kontor alati suletud, mis on muidugi eriti mõnus. Tööl olen ma muidugi ka täna, aga kuna kogu aeg midagi olulist teha pole, siis ma saan samal ajal näiteks pesu pesta, maja koristada, õues lehti kokku riisuda või näiteks seda blogilugu kirjutada. Mulle sobib hästi!

Reedel olime taas kultuursed ja käisime Roberti ja Agnesega vaatamas muusikali Võlur Oz. Lugu põhineb L.Frank Baumi romaanil ja muusikaliks on selle seadnud Andrew Lloyd Webber. Välja tuli see muusikal alles märtsis 2011, nii et tegemist on väga värske etendusega. Robi oli koolis seda etendust näinud ja kui me hakkasime otsima, et mida me vaatama võiks minna (parajasti oli käimas sooduspiletite kampaania), siis arvas Robi kohe, et tema tahaks minna kindlasti Võlur Ozi vaatama. Meil polnud Axiga selle vastu midagi, nii et mõeldud-tehtud. Lugu rääkis ühest tüdrukust, kes polnud oma koduse eluga rahul ja ihkas minna kuhugi kodunt kaugle, teisele poole vikerkaart. Ühel ööl, kui oli hirmus äike ja torm, lendaski ta võlumaale, kus tal tuli võita kuri nõid, et pääseda Oz’i linnas elava võluri juurde, kes ta tagasi koju lennutaks (sest kodunt kaugel olles tundis neiu äkitselt suurt koduigasust). Teekaaslaseks leidis ta endale hernehirmutise, kes ihkas aju, roboti, kes soovis südant ja lõvi, kes vajas võlurilt julgust. Kõige lahedam tegelane oli üks väike valge koer, kes tüdrukuga kogu etenduse vapralt kaasa tegi ja oma osa väga hästi mängis. Pärast tuli välja, et neid koeri oli tegelikult kaks, sest kui me teatrist välja tulime, siis nägime neid koeri kodu poole sibamas. Etendus oli väga kiftilt üles ehitatud. Lisaks headele lauludele, oli seal mürtsu ja tulevärki, nõiad ja tohutu suured nahkhiired lendasid pealtvaatajate peade kohal ja kõige lõpuks sulas kuri nõid meie silme all ära. Täielik silmapete, mis oli nii peenelt korraldatud, et no jäigi täpselt selline mulje, et nõid sulas otse lavale ära. Vahepeal lasti lava ette läbipaistev võrk, millele näidati projektoriga, kuidas äike möllas, majad lendasid jms. Tohutu efektne ja äge! Lõpp oli muidugi südantlõhestavalt kaunis ja ilus. Ma ei kanna tavaolukorras prille, aga teatris kasutan neid alati. Sellepärast olin ma enda peale kohutavalt pahane, kui avastasin, et olin prillid koju unustanud. Õnneks sai aga teatris endale 1 naela eest laenutada binokli, millega oli väga mõnus aeg-ajalt laval toimuvat vaadata või siis vaheajal inimesi piiluda ;) Etenduse lõppedes aplodeeriti maruliselt ja kutsuti hõigete saatel näitlejad veel mitu korda lavale tagasi. Eriti vahva oli aga see, et orkester ei lõpetanud mängimist ka siis, kui saal juba valgeks läks ja rahvas ära hakkas minema. Nemad mängisid aina edasi, nii et jäime veel natukeseks isegi seda kontserti kuulama. Mängiti väikseid jupikesi etenduses kõlanud lugudest, nii et koju minnes ümisesime kõik laulda. Jäime oma teatrikülastusega väga rahule ja soovitaks seda etendust kõigile, kellele muinasjutud, mürts ja möll meeldivad :)

Agnes käis pühapäeval taas oma filmindusklubis. Seekord vaatasid nad üle eelmisel korral tehtud intervjuude lõigud ja arutasid, kuidas neil oli läinud. Kes ei mäleta, siis eelmisel korral intervjueerisid nad Eesti jõululaadale tulnud tähtsamaid tegelasi ja Axile langes osaks õnn küsitleda ühte it-meest. Axi tehtud intervjuud vaadates olid asjatundjad öelnud, et it-mees oli Agnese jaoks paras pähkel. Teadupärast pole itimehed just suured jutumehed ja lisaks sellele oli Agnes veel tema küsitlemiseks liiga noor ja tagatipuks veel vastassoost ka, mis teeb sellise tegelase intervjueerimise eriti keeruliseks. Agnesel oli seda kommentaari kuuldes hea meel, sest pärast seda intervjuu tegemist tundis ta ennast ikka üsna kehvasti. Nüüd tuli aga välja, et asi polnudki ainult Axis ja et tegelikult oli ta väga tubli olnud.  Järgmine kord saavad nad kokku 25.veebruaril, kui toimub Eesti Vabariigi aastapäeva üritus. Agnesel on siis väga oluline roll hoida silm peal sellel, et kõik intervjuud saaksid toimuma õigel ajal, et kõik inimesed oleksid õigel ajal just täpselt seal, kus nad olema peavad ja vastutama üldse asjade igakülgse sujumise eest. Päris vastutusrikas ülesanne. Ax ootab juba põnevusega!

Lisaks Olümpiale, valmistub London veel teiseks suureks peoks, milleks on Kuninganna Elizabeth II valmitsemisaja 60.aastapäev. Suursündmus leiab aset 5.juunil ja selleks on rahvale antud suisa vaba päev. Ja et pidu veel eriti pikk saaks, siis on tavaliselt mai viimasel esmaspäeval olev püha tõstetud nädala võrra edasi, 4.juunile, mis teeb kokku neli vaba päeva! Oodata on jälle tänavapidusid, paraade ja muid toredaid ja lõbusaid üritusi. Osaleme kindlasti! Elagu Kuninganna!


Soojade soovide ja kuumade kallistustega!

5 comments:

Anonymous said...

Olin täiesti unustanud sinu uuendused tööl käimises ja muudkui rehkendasin, et millal lugu võiks ilmuda. Ja siis äkki turgatas, et oled ju teisipäeviti ise oma aja peremees. Nii tore!
Muusikalist jäid suurepärased mälestused isegi minule, kes ma sellest ainult sinu kaudu teada olen saanud. Väga tore, et Robi esimesed teatrielamused nii ägedad on, siis tahab teinekordki minna.
Ei jõua Axi ära kiita, et tal nii palju ettevõtlikust on. Kindlasti kulub iga kogemus ära isegi siis, kui tulevikus millegi sarnasega tegelema ei hakka.
Kuninganna juubel teeb pisut kadedaks, või õigemini kogu see iidne teater, mis teil seal käib.Õige on see, et rahvas tahab tsirkust ja leiba. Kui riigi rahakott kannatab, miks mitte seda pakkuda? Ja pealegi on kõigil võimalus osaleda. Lõbus!
Tuhat tervitust Eva sõbralt

Juc said...

No teil jälle suured pidustused ees! Küll need inglased ikka oskavad endale vabu päevi ja pidusid korraldada! Mulle meeldib! Palju õnne ka ühe vaba päeva eest. Ma usun, et selline töönädal on paljude tööinimeste unistus. Kaasa arvatud minu! Algul mõtlesin, et nüüd Sa polegi enam nagu Sex and the city Carrie, kes suure kohvitassiga suure city kohvikus kribab, aga siis tuli meelde, et tegelt tema kirjutaski oma suure kohvitassiga tavaliselt oma suure city kodus hoopis! Nii et ikka oled :). Ax on ikka vahva ja tubli, saab nii ägedaid kogemusi seal filmiklubis käies! Ärgu siis üleliia oma uue ülesande pärast muretsegu - tegelikult jälgivad õnneks kõik (vähemalt enamus) inimesi ise ka, et nad õigel ajal õiges kohas oleks! :) Aga ma usun, et ta ei muretsegi. Teie ägedat lavašõud kujutan täitsa ette, sest meie käisime ju siin ka ühte uskumatu lavašõuga brittide etendust vaatamas! Võimas! Tervitused teile lumisest Luxist!

Eva ja CO said...

Eva sõber - see on tõesti tore, et ma nüüd teisipäeviti kodus töötan. Uskumatu, mis ma kõik selle ajaga korda jõudsin saata :)
Huvitav, et alles pool aastat tagasi ei tahtnud Robi teatrisse minna, sest ta ütles, et talle ei meeldi see kisa ja lärm, mis seal on. Samal põhjusel keeldus ta ka kinno minemast. Äkitselt midagi muutus ja nüüd on ta suur teatri-ja kinohuviline. Ju sai lihtsalt suureks :) Oi, kuidas mulle meeldib, kui lapsed suureks saavad. Ma ikka pole üldse tite-inimene :)
Aitäh kiituse eest Axi aadressil! Kogemused kuluvad kindlasti marjaks ära.
Kahju, et ma ei teadnud, et see Kuninganna juubel tulemas on, kui me teie reisi planeerisime. Oleksime võinud selle nädala võrra ettepoole tõsta. Aga no ju siis polnud vaja, et te sel ajal siin oleksite ;) Eks osa rahvast ikka protestib ka, et suured summad selle "tsirkuse" peale kuluvad, aga enamus ikka naudib ja rõõmustab.
Tervitame!

Juc - inglased paistavad olevat tõesti ühed suured elunautlejad ja pidude korraldajad. Nii tore! Mulle meeldib!
Oh, mul oli mõnus tööpäev eile! Seks ja linna Carriega võrdlus teeb mulle au :) Olen hea meelega tema moodi (kuigi mu elu on väga palju vähem värvikas ja mul pole sellest kahju :)
Ax saab tõesti huvitavaid kogemusi seal filmiklubis. Ta lubas, et ta väga ei muretse. Aitäh, et Sa seda talle meelde tuletasid :)
Ma mäletan, kui lahedalt Sa teie teatrielamust kirjeldasid, nii et Sa tead kindlasti millest ma muusikali elamust kirjeldades rääkisin.
Oi, kas teil on lumi? Lahe! Robi ootab väga lund, aga seda vist siiski siia ei tule (ma ei kurvasta ;) Kuni laupäevani püsib meil külm ilm (max 2 kraadi sooja), aga pühapäevaks lubatakse juba +8.
Kallid, musid, pikad paid!

enetimm said...

Oleks tõesti kena, kui saaks nii tööd kodus teha. Kuigi samas peab olema ka küllalt distsipliini, et ikka töö valmis saaks. Minul oleks vist sellega raskusi :)

Kuninganna juubel on otsaga siiapoole ookeani ka jõudnud. Juba näidati uut postmarki ja ees on mitmeid uhkeid üritusi Ottawas ja mujal. Prince Charles ja Camilla pidid selle raames maikuus Kanadasse külla tulema. Meie kodu jääb küll nende plaanidest välja ;) Ja vabu päevi me kahjuks siin ka ei saa. Ole veel kuningannale truudust vandunud, kui siinse riigi kodanikeks saime :D

Eva ja CO said...

killuke - selles osas on Sul tuline õigus, et kodus töötamine nõuab enda distsiplineerimist. Ju oleks see palju raskem, kui perekond samal ajal kodus oleks. Mul õnneks ei ole :)
Nii tore, et Kuninganna juubelipidustused ka Kanadasse jõuavad, aga see on muidugi täiesti alatu, et teile sel puhul vaba päeva ei anta.