Tuesday 17 April 2012

Põud

Robi ja Mika Häkkineni masin
Meil on täna lausa jube ilm! Tuul on nii metsik, et pane või kivid taskusse, sest muidu viib ära ja vihma kallab nagu oavarrest. See, et vihma sajab, on tegelikult hiiglama tore, sest meil on siin jätkuvalt põud. Asi on läinud juba nii hulluks, et majaomanikel on keelatud oma aeda voolikutega kasta. Kes seda keeldu eirab, seda võib oodata kuni 1000 naelane rahatrahv. Päris karm! Kastekannud on õnneks lubatud, nii et lillekesed kastmata ei jää. Tomatid aga jätsin sellel aastal istutamata, sest nende jaoks vett kastekannuga vedada ma küll ei jõua.

Vaheaeg sai läbi ja lapsed on tagasi koolis. Päris tore oli vahelduseks kaks nädalat logeleda. Eelmisel nädalal kasutasime usinalt oma lõbustusasutuste aastapileteid ja käisime Chessingtoni pargis (lõbustuspark, loomaaed ja akvaarium) ja Legolandis. Nagu karta oligi, oli vaheaja puhul Legoland rahvast puupüsti täis, nii et esialgu tuli meil atraktsioonidele pääsemiseks kõvasti sabatada. Tund enne pargi sulgemist hakkas aga rahvas kodu poole sättima, nii et saime oma lemmik lõbustustel lausa mitmeid kordi järjest käia. Mõnus! Sellel aastal on Legolandis uus põnev vaatamiväärsus – Star Wars’i „maailm“. Ma ei ole väga suur SW fänn, aga isegi minul oli põnev seal ringi jalutada ja imestada, mida kõike on võimalik Legodest teha. Alates sellest aastast on Legolandi väravas avatud ka täiesti uus hotell, nii et kõik suured ja väikesed Legode fännid saavad seal kohe mitu päeva muretult veeta.

Avastasime ka täiestu uue ja põneva meelelahutuse. Tegemist on Mercede-Benz Maailmaga. See asub Londonist veidi väljas ja kujutab endast suurt Mercedese autode müügikeskust, aga mitte ainult. Lisaks sellele, et seal uusi ja kasutatud autosid müüakse, on seal ka näitus, kus saad uudistada vanu autosid ja tutvuda Mercedese ajalooga. Vormeli fännid saavad teada, mis ühe vormeli sees on ja vaatamiseks on välja pandud ka päris pesuehtsad vormelid. Pani imestama, kui väiksed need masinad ikka on. Ma pole kindel, kas minagi sinna väga hästi ära mahuks. Kõigile kasutamiseks on mitmeid sõidusimulaatoreid, kus istudes tundsid ennast nagu päris autos. Tõsi, selle proovimiseks tuli küll veidi sabas seista. Keskuses on ka kino, kus mõnusalt tugitoolil lösutades saad „sõita“ läbi Mercedes-Benzi 125 aastase ajaloo. Väikestele autosõpradele mõeldes oli ühte ruumi ehitatud "tänav", kus sai pisikeste elektriautodega ringi sõita. Robert oli nende autode jaoks juba kahjuks liiga suur. Tema sobiks juba pigem vormeli rooli ;) Kõige lahedam on aga proovisõiduringrada, mis keskust ümbritseb. Seal saad teha proovisõitu nii ostetava autoga, kui ka lihtsalt mõneks ringiks endale auto rentida ja seal ringi kimada. Lahe selle raja juures on see,  et see pole lihtsalt igav ring vaid koosneb erinevatest osadest. Lisaks tavalisele sile-siledale rajale on seal olemas libedarada ja ka spetsiaalselt väga kehva seisuga teelõik, kus katsetada, kuidas auto käitub, kui sa satud, no ütleme, Tallinna tänavatele ;) Lapsed, kes üle 150cm pikad, saavad soovi korral seal kogenud sõiduõpetaja kõrval ka autoroolis käe valgeks teha. Kogu see lõbu (v.a sõidud) on tasuta. Keskusest ei puudu ka Mercedese nänni müüv pood ja kohvikud, kus ettekandjad eranditult ülikonnastatud, kostüümistatud härrad ja prouad. Väga peen õhkkond. Ikkagi ju Mercedes-Benz!

Tänane ilm on täiesti jabur. Kui ma selle loo kirjutamist alustasin, siis sadas metsikult vihma. Vahepeal jõudis päike välja tulla, siis sadas hullu moodi rahet ja nüüd paistab taaskord päike! Ja seda kõike vähem, kui tunni aja jooksul! Inglise vanasõna, mis ütleb, et kui sulle ilm ei meeldi, siis oota natuke ja see muutub, paistab tõesti paika pidavat.


Kallistan!




3 comments:

Anonymous said...

Küll see Robi on fotogeeniline,tema suur rõõm lausa lööb silma. Nii armas!
On teil seal ikka atraktsioone! Küllap see ära tasub, ega neid muidu ei peetaks. Kui sa selliseid lugusid kirjutad, siis tahaks, et kõik meie ettevõtjad neid loeksid, äkki tekiks mõnel idee ka midagi sarnast korraldada.
Paistab, et ilmast võib terves Euroopas lõputult rääkida. Vanasti arvasin, et see on eestlaste erilõbu. Minu meelest teil möödunud aastatel ilmaga sellist jama ei olnud?
Ega muud oska soovida, kui head tervist ja ilma!
Tervitused Eva sõbralt

Juc said...

Robi sobib selle vormeli juurde tõesti hästi. Loodame, et ta selle sisse üleliia palju ei tiku ainult :), minu meelest natuke hirmus spordiala. AGa vaheaeg oli teil küll väga sisukalt korraldatud ja veel sellise koleda ilmaga! Plusspunktid teile! Lohutuseks niipalju, et meil on samuti talv tagasi ja tuul tahab püksid ära viia! :) Eelmisel aastal oli minu meelest samal ajal suur suvi ja mul juba jume peal! Tervitused teile sinna tuulisesse Londonisse!

Eva ja CO said...

Eva sõber - Aitäh! Robit on tõesti õnnistatud fotogeenilisusega. Pildista, kuidas tahad, alati jääb ilus. Tahaks endale ka sellist omadust :)
Atraktsioone on siin tõesti kõvasti, ole ainult mees ja kasuta! Eks Eesti võtab ka vaikselt ikka maailmast snitti. Mul tuli seal autosalongis kohe meie Maanteemuuseum meelde. Sealne liikluslinnak on tase omaette!
Sul on õigus! Euroopas on ilm alati teema, mille üle arutada. Eelmisel aastal oli sel ajal siin suur suvi, nii et käisime ringi suveriietega. Eile ajasin jälle talvejope kapist välja, sest tuul on pagana jahe.
Aitäh heade soovide eest! Soovin Sulle sama! Ja tervitused ikka ka!

Juc - mul on hea meel, et Robert paistab tulevat pikka kasvu, sest siis ei mahu ta sellistesse jubedatesse autodesse ära. Ma ei tahaks iialgi, et minu laps sellise spordialaga tegeleks. On jah hirmus spordiala see vormel.
Tänud vaheaja sisustamise plusspunktide eest! Kui lõbustused nii ukse all on, siis oleks patt neid mitte kasutada.
Aitäh ilma osas lohutamast. Mulle tundub, et hetkel pole vist mitte kuskil Euroopas eriti hea ilm. Eelmisel aastal samal ajal, kui te Manniga meil külas käisite, oli ju täielik suvi! No mis teha. Aastad pole vennad!
Palju tervitusi tuulisesse Luxi vastu! Tõmba püksirihm koomale, siis ei vii tuul pükse jalast :)