Tuesday 13 November 2012

Kuldne sügis ja halli varjundid



Loodan, et isadepäev möödus kõigile isadele ja lastele rõõmsalt. Meie peame siin isadepäeva mitu korda aastas. Üks kord juunis, kui siinse kombe kohaselt isasid meeles peetakse ja teine kord Eesti moodi novembris. Tegelikult võiks veel palju rohkem päevi aastas isale/mehele pühendada. Naised löövad rusikaga rinnale ja nõuavad võrdõiguslikkust ja võrdset kohtlemist, aga seda, et ise mehele vahel lilli tuua, seda ei ole. Ikka ootad, et mees kimbuga koju tuleks ja sind rõõmustaks. Samas ega mehed ilmselt lillede üle ei rõõmustaks ka. Nad on ju kole praktilise meelega.  Midagi kinkida? Minu meelest on mehele kingitust teha hirmus keeruline. Ma olen päris mitmel korral Kallele kingitust ostes puusse pannud. Seekord olin kavalam ja palusin Roberti appi isadepäevakingitust valima. Robil ideedest puudust polnud. Ta luges ette pika rivi asju, mis tema meelest issit võiks rõõmustada ja kuigi me päris kõiki nimekirjas olnud asju ära ei ostnud, siis sai kingikott ikkagi päris uhke - Top Gear’i ajakiri, duššigeel, Kalle lemmik kommid, tume šokolaad ja puldiga juhitav masin, mis sõidab nii kiiresti, et on võimeline isegi ämbri seina mööda sõites ringe tegema. Ma pean ütlema, et see on vist esimene kord, kus kingitused nii täppi on läinud. Rõõm oli suur ja lõbu oli laialt. Hakkan ka edaspidi Robertit kingikonsultandina kasutama ;) Kuigi meil oli plaan isadepäeva puhul minna vaatama uut Bondi filmi, siis seoses eriti ilusa ilmaga, jätsime me kinokülastuse ära. Kahju oli kaunist päeva pimedas saalis istumisega raisata. Poisid veetsid päeva jalkat mängides ja meie Axiga rabasime fotoka kaasa ja jalutasime mööda Richmondit ja pildistasime sügist. Küll oli ilus! Meie isadepäev tipnes Itaalia restoranis, kus me ikka vahel käime, sest seal on lihtsalt nii mõnus. Teenindus on esmaklassiline ja toidud viivad lausa keele alla.

Ma pean suure rõõmuga ja kolm korda ptui-ptui-ptui üle õla sülitades teatama, et Agnese nahk on nüüd nii ilus, et ma ei mäletagi enam, millal see viimati nii kaunis oli. Ta on lausa siidine! Sõbrannad olid Agnest koolis nähes lausa rabatud olnud ja öelnud, et pagan küll, Axi nahk on nüüd nende omast palju ilusam. Ma ei julgegi kõva häälega hõisata, aga vaikselt hõiskan küll! Hoian pöialt ja loen mõttes nagu mantrat „jäägu see nii!“

Täna on nii uimane ilm, et muud ei teekski, kui lösutaks diivanil, jooks teed ja loeks mõnda head raamatut. Õnneks on mul võimalus seda kõike teha ja ma arvan, et nii ma just teengi, kui ma sellele loole punkti panen. Ma loen praegu maailmas suuri laineid löönud inglannast kirjaniku E.L James’i raamatut „Fifty Shades of Grey“. Tegevus toimub USAs, Seattle’s. See on lugu ühest äsja ülikooli lõpetanud neiust, kes tutvub ühe noore ja päratu rikka ärimehega, kellega neil kohe suur säde tekkib. Mees on aga väga komplitseeritud iseloomuga ja tal on omad veidrused. Tegu on erootilise raamatuga ja ma pean ütlema, et minu meelest on see väga hästi kirja pandud (pean ka tunnistama, et ma pole varem erootilise sisuga raamatuid lugenud). Osad minu kolleegid väitsid, et see on grammatiliselt nii halvasti kirjutatud, et nemad ei suutvat seda lugeda, aga ma pean ütlema, et mulle küll suuri vigu silma pole jäänud (ju on viga minus) ja minu  meelest on see hästi kirjutatud. Tegemist pole muidugi mingi kirjandusliku suurteosega, aga film“ jookseb kogu aeg silmade ees ja lugu on huvitav lugeda. Erootilised kohad on kirjeldatud nii, et sul pole neid piinlik lugeda, kuigi aeg-ajalt tegelevad nad asjadega, mis mind ennast üles ei kütaks ;) Ma ei loe tavaliselt armastusest nõretavaid naistekaid ja seda raamatut päris sinna kategooriasse ei paigutaks ka.  „Fifty Shades of Grey“ peaks olema eesti keeles ka ilmunud, nii et kes tahab tavapärasest veidi erinevamat lugemiskogemust, siis ma küll soovitaks. Tõlke osas ma muidugi ei tea, vahel võib midagi tõlkes kaduma minna.


Olge terved!


7 comments:

Anonymous said...

Ilusad punased lehed! Meie jaoks on see juba mälestus.
Meestele kingituse tegemine on tõesti üliraske.Ma ei teagi, kas see minul kunagi õnnestunud on. Aitäh on küll öeldud, aga ega vist enamat. Äkki laenad Robit mulle ka konsultandiks?
Axist on suur rõõm. Ma aitan sul mantrat lugeda. JÄÄGU SEE NII!
Tänud raamatusoovituse eest. Võiks katsuda kätte saada.
Värvilise sügise jätku ja õnne igaks päevaks!
Eva sõber

Juc said...

Issake, kui andekas Robi on. Ongi täitsa Sinu moodi laps tulnud - kingiideede genereerimise osas ka. Nüüd saab nii teha, et kui naisterahva kingi idee põud on, siis palun Sinu abi, kui meesterahva oma, siis pöördun Robi poole! :) Nii lahe, et kink nii täppi läks. Ahaa, alles nüüd märkasin, et Sirts tahab ka Robit konsultandiks :), varsti hakkab tunnitasu võtma! Mantra on hästi, positiivses toonis, püstitatud, ma kordan ka teiega kaasa! Ilus värviline sügis teil, meil ka veel ikka jagub värve, aga paljud puud on juba lagedad ka! Kallistustega Luxist, Juc

Eva ja CO said...

Eva sõber - meil on alles nüüd loodus eriti värviliseks muutunud. Mulle tundubki, et Eesti ja Inglismaa kliima erinevus tuleb kõige paremini välja kevadel ja sügisel.
Meestele kingituste tegemine on tõesti keeruline. Põhimõtteliselt meeldivad neile vist samad asjad, mis poistelegi, ainult et võimsamal kuju :) On ju isegi ütlus, et poiste ja meeste mänguasjad erinevad vaid suuruse ja hinna poolest :) Laenan Robertit Sulle kingikonsultandiks hea meelga :) Usun, et oma suurele sõbrale Tõnnile leidub tal ideid kuhjaga :)
Nii armas, et minuga koos mantrat loed. Sellest on kindlasti abi!
Sain eile raamatu läbi. Jäin üldiselt rahule, kuigi lõpp tekitas kerge pettumuse. Kaks järge on sellel ka, aga lugeda ma neid vist ei viitsi. Kui Sa peaksid sellele raamatule raamatukogus peale sattuma, siis huvi pärast tasub kindlasti lugeda (osta vast pole mõtet), kuigi ma kahtlustan, et sisu võib kerge shoki tekitada ;)
Aitäh head õnne soovimast! Soovin sama Sullegi!

Juc - küll Sa oled armas, et Robertist nii vaimustud! Ma usun, et Robi tunneb oma uuest kingikonsultandi ametist suur rõõmu! Tundub, et tulevikus saame Robiga kingi-ideede äri avada :)
Ma mõtlen alati Sinu soovitusele, kui ma oma soove sõnastan ja püüan need nüüd alati positiivses võtmes välja öelda.
Tore, et teil ka veel puudel värve jagub. Värviline sügis on imeilus!
Kallistame vastu!

Alice said...

Sul on jälle siin selline võrratu foto. Agnese kätetöö vist jälle? :)
Tore, et teil selline kordaläinud isadepäev oli. Isad on seda igati väärt.
Agnese hoian samuti põialt, et see nahk nüüd selliseks ilusaks jääksgi. Kas tõesti oli tegu siis selles, et teistmoodi kreemitama hakkasite või teatud toiduainete vältimises?

Mis puutub aga sellesse raamatusse siis mina olen lugenud kõik kolm osa läbi (1 nädalaga :). Oeh, see oli natuke nagu mingi maraton, et piin ja satisfaction käsikäes. Teise raamatu poole peal mõtlesin küll, et annan alla kuna ma ei suutnud mõelda, et seda juttu jätkub mingi enam kui 700 lk jagu veel. Mul oli siiski suur tung teada saada miks see mees oli selline nagu ta oli ja see innustas mind edasi lugema. Õnneks vahepeal läks asi ikka põnevaks ka kuigi enamus intiim kohti ma enam lugeda ei jaksanud ja hüppasin üle ridade.
Ma ei ütle, et see raamat kuidagi eriti hea raamat oli kuigi mul on väga hea meel, et ma sellega ikka ühele poole sain. Tagantjärgi mõeldes jättis see mulle väga sügava (seda siis positiivses mõttes) jälje. Ei teagi miks?
Ilusat sügise nautimist! Minu arvates on sügis sel aastal kuidagi eriti mõnus siin :)

Eva ja CO said...

Alice - aitäh pilti kiitmast! Seekord saan au pildi eest endale võtta :)
Isasid tuleb tõesti hoida ja hellitada!
Armas, et Axile pöialt hoiad! Mida rohkem häid inimesi positiivselt selle peale mõtlevad, seda parem on :) Käisime eile jälle arsti juures ja arst on pigem arvamusel, et Agnese nahka ärritavad pgem mingid kemikaalid või materjalid ja mitte toit. Axile tehakse nüüd mingi allergiatest, mis need põhjused välja selgitavad. Mul tuleb hakata kõiki uusi riideid, mis me talle ostame, enne kandmist läbi pesema. Tüütu, aga mis teha! Proovime kõike, et sellest jamast üle saada!
Sa oled ikka eriti kiire lugeja, et nädalaga kolm raamatut läbi jõudsid! Samas, kui seksistseenid vahele jätta, siis kaheneb lehekülgede arv poole võrra ;) Ma ka enam lõpus ei viitsinud neid põhjalikult lugeda ja lippasin neist üle. Just selle mehe mineviku pärast olekski huvi veel ülejäänud raamatuid ka lugeda. Kõik jäi liiga lahtiseks peale esimese raamatu lõppu. Seda on hea teada, et raamat Sulle hea tunde sisse jättis. Võib olla ma ikka kunagi veel loen need teised osad ka ära. Hetkel juba uued teosed käsil :)
Mõnusat sügisestes lehtedes sahistamist ja nautimist teie perele!

lillelaps said...

Tere! Ma avaldan ka soovi kasutada Robi teenuseid! Mul on ka isa ja kaks venda, kelle sünnipäevad langevad enamvähem jõulude ümber nii, et kolme kuu jooksul on vaja leida 6 kingitust meestele! Kõik lipsud, sallid, lipsunõelad ja mansetinööbid on ammu kingitud! Vennal on rohkem mansetinööpe, kui triiksärke päris kindlasti. Oehh:(.
Mina neid Grey varjundeid ei ole lugenud ja ei julge lugeda ka. Kõik loevad ja ütlevad, et ega see tippkirjandus pole, aga näed, raamatut käest ka ei anna;).
Pean jälle ütlema, et väga tore on teie tegemistest lugeda ning oled ilmselt üks kõige kindlameelsemaid blogijaid, keda ma eales kohanud olen. Kift on.
Ilusat nädalavahetust teile!

Eva ja CO said...

lillelaps - Sul on ikka tõesti raske olukord. Ei kadesta! Robert on kindlasti lahkelt nõus kingituste valimisel appi hüppama. Selleks on aga ainult üks eeldus - Sul tuleb meile külla tulla :) Jõuludeni on veel veidi aega. Ehk jõuad?
Tänud kiituse eest! Kui kristalselt aus olla, siis ega ma alati ei viitsi ju kirjutada ka ja vahel mõtlen, et polegi tegelikult justkui midagi toimunud, millest kirjutada. Aga no kui on juba välja reklaamitud, et igal teisipäeval on lugu oodata, siis ei saa ju tuhandetele lugejatele pettumust valmistada ;) Ja eks kunagi tulevikus on vahva lugeda ka. Eriti just Robil, kes seda kõike nii täpselt ei mäleta ja kellel kunagi võib olla lahe lugeda, et kuidas kõik oli. Parem, kui ükskõik milline beebiraamat või fotoalbum :)
Päikseliste tervitustega!