Tuesday 5 January 2010

UUS AASTA!


Head uut aastat, kallid sõbrad! Sellest tuleb kindlasti üks hiiglama vahva aasta! Mul kohe ON selline tunne! Hurraa! Elagu 2010!

Jõudsime pühapäeval oma Eesti-tuurilt tagasi koju. Küll on tore, et käisime Eestis just sellel ajal, kui seal lumerekordeid purustati. Vägev! Ma ei mäleta, millal ma viimati nii palju lund nägin. Sugulasi ja sõpru oli ka nii vahva üle hulga aja näha. Andsime endast küll parima, aga päris kõiki ikka näha ei õnnestunud. Suvel jätkame kindlasti oma külastuste-maratoni :)

Lend koju sujus väga hästi. Robert on juba nii kogenud lendaja, et turvakontrolli jõudes ei pidanud me talle isegi ütlema, et jope tuleb ära võtta ja kastikesse panna, Robil oli jope seljast võetud juba enne, kui me märgatagi jõudsime. Lennukisse istudes kinnitas ta otsemaid turvavöö ja asus uurima instruktsiooni selle kohta, kuidas lennuõnnetuse korral käituda.
Kuna küte on siin väga kallis lõbu, siis lülitasime Eestisse minnes majas kütte välja. Mis seda tühja maja ikka kalli raha eest soojendada. Me ei arvestanud aga tõsiasjaga, et käesolev talvehooaeg on 30 aasta kõige külmem, nii et öösel on temperatuur tihti mitu kraadi alla nulli (mida loetakse siin väga külmaks ilmaks) ja ka päeval kraadid eriti üle nulli ei lähe. Võiks öelda, et koju jõudes siin just väga soe ei olnud. Külmkapp tundus lausa ahjuna ;) Mulle meenus kohe lapsepõlv ja see, kuidas me talviti oma Valgamaal asuvasse maakodusse läksime (kus alaliselt keegi ei elanud) ja kus oli alati põrgulikult külm ning kui vanemad olid tule ahju teinud, siis oli lastel püha ülesanne vooditel hüpata, et õhk kiiremini ringi liiguks ja tuba niiviisi soojaks läheks. Andsime nüüd Robile sama „töö“ ja ma pean ütlema, et ta oli seda tehes äärmiselt rõõmus (nagu meiegi omal ajal). Meie Axiga rõõmustasime selle üle, et tädi Helja meile nii mõnusad ja soojad villased sokid kudus, sest ilma nendeta oleksime küll varbad otsast külmetanud. Kõrvadel hakkas ka nii külm, et käisin terve õhtu kodus ringi, müts peas. Magada oli selles külmas aga väga mõnus ja kui me hommikul ärkasime, siis oli olukord juba hoopis soojemaks läinud.

Nüüd hakkab elu vaikselt jälle rütmi minema. Agnes läks täna kooli. Neil ei alanud uus veerand mitte esmaspäeval vaid hoopis teisipäeval. Päris tore, sest nii on esimene koolinädal kohe natuke lühem. Kalle käis juba eile tööl ja ütles, et rahvas alles saabub talvepuhkustelt, nii et mingit erilist rabamist veel ei olnud. Sai rahulikult sisse elada. Robertit ma eile lasteaeda ei viinud, mõtlesin, et las aklimatiseerub. Homme on tal siis esimene päev. Alates sellest aastast hakkab ta hommikuti lasteaeda minema ja jääb kohe terveks päevaks (s.t 9.10-15.00), eks näis, kuidas see süsteem talle meeldib. Minule aga kirjutas eile organisatsiooni FOCUS tegevdirektor ja ütles, et nad on endiselt väga huvitatud sellest, et ma nende juures vabatahtlikuna tööle hakkaks, nii et 18.jaanurist ma alustan. Kohutavalt põnev!

Kell on praegu 8.10, väljas on juba üsna valge ja päike tõuseb. Taevas on üleni roosa! Nii ilus! Soovin teilegi hästi ilusat päeva, nädalat, kuud ja aastat!

7 comments:

Anonymous said...

Head uut aastat ! - kordamine on tarkuse ema.Küll te olete ilusad sel aastal ja küll on hea, et sul kohe ON selline tunne, et hea aasta tuleb. Ühinen rõõmuga sinu tundega. Meil on õues midagi uut, lund sajab. Siin Eestis on ikka huvitav elada, ilm annab loteriis osalemise tunde. Mis siis, kui ei võidagi, aga põnev ikka. Ootan juba uut juttu! Tervitused kõigile! Eva sõber

indrek 'ott' said...

Head uut aastat teile kõigile!

Eva ja CO said...

Eva sõber - minu meelest võib ka "head uut aastat" soovida kasvõi sada korda. Kui mõtlema hakata, siis on see ju nii ilusti öeldud. Umbes sama, mis öelda "Palju õnne!" Kõlab kulunult, aga kui veidi pikemalt selle sõnapaari peale mõelda, siis paremini ei annagi vist soovida.
Nii lahedalt ütlesid Eesti ilma kohta, et see on nagu loterii. Lahe on see, et see, mida keegi ilma-loterii puhul võiduks peab, on erinev ja nii on võitjaid hoopis rohkem. Vahva!
Tore, et juba uut juttu ootad. Kindlasti leian midagi, millest järgmisel nädalal kirjutada - elu on ju nii põnev ja iga päev toimub midagi märkimisväärset!
Palju tervitusi meiegi poolt!

indrek 'ott' - aitäh! Head uut aastat Sullegi!

Juc said...

Tere jõudmast koju! :) Tead, mul oli sama tunne selle 2010 aasta osas. Ja ma hakkasin oma uue aasta postituse juurde täpselt sama asja kirjutama, aga nõmedal põhjusel jätsin kirjutamata - ma olen lihtsalt jube suur ära sõnaja. Küll on tore, et sina selle välja hõiskasid! :)

Eva ja CO said...

Juc - nii äge, et sina samamoodi 2010 aasta kohta tundsid! Ju see siis nii on! Mis ärasõnamisse puutub, siis mul ei tulnud see pähegi, aga Sinu kommentaari lugedes tegin igaks juhuks mitu korda ptui-ptui-ptui üle vasaku õla :)

Raul wips Vibo said...

Kena jätkuvat! ei õnnestunud seekord lumes trehvata, aga nüüd on oodata mõnda aega lumiseid (ja kahjuks ka vihmaseid) aastaid, nii et tekib jälle võimalusi.. igatahes on eestimaal üle pika aja fun! lund ja päikest!

Eva ja CO said...

wips - aitäh! Kahju jah, et ei õnnestunud trehvata, aga kaugel see suvigi on! Siis näeme kindlasti!
Mõnusat eestimaise talveilma nautimist! Suusatage siis meie eest ka! Päikest!