Tuesday 4 January 2011

Meenutades talve

HEAD UUT AASTAT, KALLID SÕBRAD! Loodetavasti on see aasta kõigile hästi alanud ja jätkub samas vaimus! Lugesin eile lennukis Naistelehte, kus nõid Nastja alanud aasta kohta arvamust avaldas ja ta leidis, et sellest tuleb üks väga hea aasta. Pidi tulema palju parem, kui eelmine. Minu meelest polnud 2010. aastal ka väga viga, aga on ju tore teada, et see uus tuleb veelgi parem! 

Jõudsime eile hilisõhtul koju. Oli lausa veider, et siin pole lumekübetki, muru on roheline ja õhk soe (täna on 4 kraadi sooja, homme juba 6). Mul ei saanud veel Eesti lumisest talvest küllalt. Kallel aga küll, sest kui mina sain lund rookida täpselt nii palju, kui süda lustis (no ja väga palju ei lustinud), siis Kalle müttas ikka igal hommikul (ja vahel ka õhtul) maja ees ja tegi autole teed. Oh, aga küll olid ikka ilusad need hanged! Ma kujutan ette, et eestlastel, kes seda ilu juba alates novembrist on näinud ja sellega rinda pistnud, on juba kergelt siiber, aga kui sa ainult kaks nädalat sellist lumemöllu koged, siis võtab ikka sõnatuks küll. Õnneks leidsime Eestis olles aega tiheda külastuste programmi kõrvalt ka suusatamas käia ja ma pean ütlema, et nägin seal suusarajal küll parajalt totter välja. Mitte sellepärast, et ma kuidagiviisi imelikult oleksin suusatanud, aga suu oli kogu aeg kõrvuni ja ma ei suutnud vastu panna kiusatusele aeg-ajalt fotokas välja võtta ja mõni pilt teha. No lihtsalt võrratu! Päike paistis, lumi sillerdas ja mets oli nagu mõnest piltpostkaardist välja lõigatud. Käisime ka metsas jõulukuuske toomas. Vahva, et RMK selliseid üritusi korraldab. Ilm sattus olema jälle imeilus, päikseline ja tuulevaikne ja lausa lapsepõlv tuli meelde, kui me seal lumes sumpasime ja kuuske otsisime. Metsa valik pole muidugi nii uhke, kui kuskil supermarketi jõuluturul, aga see tunne, et kõnnid metsas ja otsid endale kuusekest, on kohe eriti mõnus. Kuna Eestis algas lastel koolivaheaeg alles 23.detsembril, siis jõudis Agnes ka oma vana klassiga ühe päeva koos koolis olla ja teisel päeval Rakverre teatrissegi sõita. Axil on vedanud, tal on Eestis väga vahva klass ja kõik ootavad teda juba pikisilmi tagasi. See on hea tunne, kui tead, et oled oodatud. Põhirõhk läks meil muidugi kõiksugu külaskäikude peale, aga kõiki, keda oleks soovinud, ikkagi ei näinud, sest inimvõimetel on piirid. Mul on hea meel, et meil koduses majapidamises kaalu pole, sest millegipärast tundus eile, et teksad pitsitavad kuidagi kahtlaselt, ju olid pesus kokku tõmmanud ;) Ühe pidulaua tagant teise taha istumine kosutab hinge, aga ka keha ;) Aga ma ei virise, sest see oli ju ette teada, et nii läheb. Esimesed eurod jõudsime ka ära kulutada. Ilusad säravalt uued rahad on küll, mis seal salata. Elevust kui palju! Agnesele kingiti jõuludeks terve kroonide komplekt, kust isegi 1-kroonine paberraha ei puudunud, nii et kui nostalgia peale tuleb, siis saame neid vaadata. 

Agnes läks täna juba kooli ja Robil algavad tunnid homme. Elu läheb jälle rütmi. Polegi vist paha. Aeg hakkab jälle lendama ja varsti ongi juba kevad! Kuigi, kui võrrelda Eestiga, siis siin ongi juba kevad :)

 

Eriti suurte ja soojade tervitustega!

 

3 comments:

Raul wips Vibo said...

Kahju, et juba ära lendasite. Meil siin lumest küll siiber ei ole, las aga tulla lisa. Kevadel ju sulab nagunii ära. Kui vahepeal värsket peale ei saja, siis läheb lumi kollaseks ja see ei kõlba ju teadupoolest süüa!
Head uut aastat!

Anonymous said...

Vaatasin,et kuhu sa kadunud oled,aga on ju teisipäev ja järjejutt ilmus. Aitähh! Elu hakkab tõesti rütmi minema. Nii armas oli ilusast Eestimaast lugeda. Ootan juba kevadet ja teiega kohtumist - no ei saanud küllalt! Eva sõber

Eva ja CO said...

wips - kahju jah, et juba tagasi pidime lendama ja eriti kahju, et me Sind ei näinud. Suvel parandame selle vea!
Kollane lumi on tõesti kole, nii et las sajab jah juurde. Talv ju alles poole peal ka.
Head uut aastat Sullegi!

Eva sõber - teisipäev ikka ju järjejutu-päev :) Tore, et sain Sind rõõmustada!
Meil ei saanud Sinust ka küllalt :) Varsti ongi ju juba suvi ja siis näeme jälle! Hea, kui on, mida oodata!