Tuesday 20 March 2012

Kevad käes!

Jälle üks ilus puu tänavalt! Ehk mõne magnoolia sugulane?
Head kevadet, kallid sõbrad! Loodan, et Eestis sulab lumi ruttu ära ja et saapad/kummikud saab varsti kingade vastu vahetada. Meie kevad on siin täies hoos. Pühapäeval avastasin, et meie aias on üks kollane tulp lahti läinud, nii et justkui kisuks juba suveks ;) Aga ei tasu ajas ette rutata, naudime parem hetke!

Pühapäeva hommikul algas minu jaoks väga toreda üllatusega. Agnes ja Robert seisid mu voodi ees ja laulsid „Twinkle, twinkle, little star!“ Pole vist kahtlust, et laulu valis Robi, aga põhjus, miks nad nii üksmeelselt mulle laulsid oli see, et pühapäeval tähistati siin emadepäeva. Ma ei osanud oodatagi, et mind sel päeval meeles peetakse, sest me tähistame selliseid pühasid tavaliselt ikka Eesti kombe kohaselt. Kingiks sain imeilusa potilille (roosa kalanhoe), lauvärvid ja Robi tehtud kaardi. Pärast küpsetas Ax koogikesi ja kuna ilm oli nii ilus ja soe, siis istusime terassil, jõime kohvi ja sõime koogikesi. Nii mõnus! Mai teisel pühapäeval, kui eestlased (ja enamus muud maailma) emadepäeva tähistab, on Ax hoopis Hispaanias kooliekskursioonil. Täna polegi mul tegelikult eriti aega siin pikalt lobiseda, sest ma peaksin tegelikult maja kraamima. Täna pealelõunal tuleb meile külla vahetusõpilane Hispaaniast, kellele Ax omakorda mais külla läheb. Hispaanlanna, kelle nimi on Alba, jääb siia kuni pühapäeva varahommikuni. Ax on tänu Facebookile temaga juba heaks sõbraks saanud ja tundub, et ühiseid teemasid, mida arutada, neil jagub. Robert ootab Albat ka juba väga, nii et maalis juba eile õhtul suure plakati kirjaga „Hola, Alba!“ :)

Laupäeva päeval, kui meid poistega enam kodus polnud ja Ax trenni minekut sättis, oli keegi tugevalt meie uksele koputanud. Ax läks vaatama, kes seal niimoodi prõmmib ja mida ta näeb – kolm politseinikut ukse taga, kes teatavad, et meie ületee naaber oli näinud, kuidas mingi mustanahaline mees meie alumise korruse aknast sisse ronis. Naaber oli seda nähes kohe politseisse helistanud.  Kuna Agnes oli olnud parajasti ülemisel korrusel, siis hakkas tal muidugi päris kõhe seda kuuldes. Politseinikud marssisid tuppa ja otsisid jälgi sissemurdmisest. Kaks meest käisid maja läbi ja üks läks aeda uurima. Õnneks keegi siiski majja sisse tulnud polnud ja üheskoos jõuti arusaamisele, et ju oli tegemist hoopis meie naabritega. Nad on meie tänava ainukesed mustanahalised ja ju ei lasknud naine meest koju ja vennike pidi akna kaudu sisenema. Kuulsin alles laupäeva hommikul seina taga tohutut möllu ja üksteise peale röökimist, mis pole kahjuks nende puhul ebatavaline. Armas on aga teada, et meie majal nii hoolsalt silma peal hoitakse ja iga väiksemagi kahtluse peale politseisse helistatakse. Tõeline Inglise külaelu ikkagi :)

Täna sai lühike lugu, aga ega polegi vaja arvutis kaua aega veeta, kui väljas möllab juba täitsa uus kevad!


Palju sooje tervitusi!

6 comments:

Anonymous said...

Head kevadet!Pilt jutu juures on nii ilus, et nagu polekski päris.
Meil algas kevad suure lumesaju ja valge maaga.Mõni tund tagasi tuli õnneks päike välja ja nüüd on lumi juba läinud ja kevad jätkub.
Tore üllatus su emadepäev - ikka päris üllatus.Mulle sellised asjad meeldivad.
Aga laupäevane lugu on küll selline, mis läheb suguvõsa tõestisündinud põnevuslugude klassikasse.Hea lõpuga kah.
Sinule pikka meelt külalise kostitamisel!Nii armas, et Robi plakati maalis!
Päikseliste tervitustega Eva sõber!

Eva ja CO said...

Eva sõber - aitäh! Pildil olev puu jääb Robi kooli teepeale ja no ma tõesti iga päev õhkan seda nähes. Nagu muinasjutt!
Lumesadu kevade saabumise puhul just ei rõõmusta, aga üks mu tark sõber ütles, et värske lumi pidi vana eriti hästi ära viima. Seda on hea uskuda!
Sellised üllatusäratused on tõesti vahvad :) Mul on lastega vedanud!
Laupäevahommikune seiklus kõlab tõesti nagu mingi osa Miss Marple lugudest. Üks meie naabritädi näebki välja nagu Miss Marple ja ju ta käitub vist ka vastavalt (piilub kardina tagant teiste elu ja las piilub :)
Külaline on kohal ja ta on väga armas! Katsun olla ülesannete kõrgusel!
Rõõmsate tervitustega!

enetimm said...

See kahekordne sama tähtpäev on meile ka tuttav, ainult et isadepäeva osas. Kanadas tähistatakse seda juunikuus. Aga vahel me teeme hoopis issiga nalja ning teatame juunikuus, et tähistame seekord seda nagu Eestis novembris, ning novembris meenutame, et isadepäev sai juba suvel ju peetud :) Nii võib ju sellest päevast hoopistükkis vaikselt kõrvale hiilida.
Meilegi on soe saabunud, (mis juba nädalapäevad kestnud), küll mitte kevadine, aga hoopis suvine. Homme ootame 25 soojakraadi. Minu siinse kahekümne ühe aasta jooksul on see nüüd küll esimene kord, kui nii pikalt märtsis sooja on pidanud. Tavaliselt kestavad sellised lained mõned päevad, vahel ka ainult üks. Järgmisel nädalal oleme siiski tagasi enam-vähem normaalsete jahedate temp juures.
Ilusat kevadet!

Eva ja CO said...

killuke - selline isadepäevaga sahkerdamine on väga kaval plaan ;) Kes see seda vana asja ikka enam novembris mäletab, et kas tähistati juunis või ei tähistatud ;) Siin peetakse ka isadepäeva juunis. Ju on inglased selle kombe Kanadasse kaasa võtnud.
Uskumatu, et märtsi kuus 25 kraadi sooja on! Siin on ka soe, aga no mitte nii soe. Homseks lubatakse 17 kraadi. Täna võtsin juba suvisemad kingad välja ja tuli lausa tahtmine kepsutada :)
Mõnusat kevade jätkumist!

Juc said...

Hola teile seal kõigile! Ilusat kevadet ka! Sissejuhatuseks niipalju, et Sul on täitsa õigus magnoolia osas, mulle tundub, et see võiks olla Magnolia stellata. Googelda, vaata, kas on sama! Mul juba sportlikuks väljakutseks saanud iga kord Su õitsvad puud välja tuhnida :). Meil on ka suur kevad käes - nartsissid on täies õies, tulbid kohe puhkevad, kraadi on 20 ringis. Hommikuti on veidi jahe, nii et riietumine on pisut tricky! AGa see politseilugu on täpselt nagu filmist, aga filmis oleks see mees ikkagi majas olnud ja pärast politsei lahkumist mingi jama korraldanud :). Hea, et me filmis ei ela ja hea, et teil niisuused valvurnaabrid olemas on!Ootame siis põnevusega järgmise nädala lugu, et kuidas möödus nädal Albaga! Teritameeee!

Eva ja CO said...

Juc - Hola! Sinust on saanud minu isiklik lilletuvastaja :) Panid jälle täppi! Niimoodi saavad kõik ilusad lilled ja puud nimed. Küll on tore! Aitäh! :)
Teie kevade üle on mul suur heameel! Ma tean, mida te tunnete! Hommikud on siin ka jahedad, nii et riietumise märksõna peab olema "kihiline", et saaks vajadusel asju pealt ära võtta.
Hea tõesti, et me filmis ei ela ja et see politseilugu suhteliselt igava lõpu leidis. Tavaelus on igav vahel väga hea :)
Nädal Albaga on olnud väga tore, aga kruvin põnevust ja kirjutan sellest lähemalt teisipäeval!
Palju tervitusi teile kõigile!