Saturday 17 April 2010

Lilleilu aiast, tänavalt ja pargist!

Jagatud rõõm on ikka suurem! Tänane postitus sõnu eriti ei vajagi - pildid räägivad enda eest :) Kahju ainult, et lõhnu veel blogi teel edasi anda ei saa, nii et need tuleb teil endil juurde mõelda :) 

Mõnusat kevade jätku!








Robert ja tohutu suur kastan! Vaadake, kui suured selle lehed juba on! Pilt on tehtud 16.aprillil ühes Londoni pargis. 




Meie aia magnoolia! Kasvab otse Robi akna all :)

See taim on mustsõstra sugulane. Mu kallis õde Juta uuris välja, et see kannab nime "Õitsev mustsõstar" (Flowering Currant). Õitel on hästi tugev mustsõstra lõhn.

Kahtlustan, et need meie aia ääres kasvavad lilled on hoopis umbrohi :) Ehk teab keegi, mis nende nimi võiks olla?


4 comments:

Anonymous said...

Küll on kaunid õied!Aga see valgete õitega, mida umbrohuks pead, on ikka üksjagu kultuurtaime moodi ka. Äkki on mingi ravimtaim? No on teil seal alles avastamist - isegi koduaias! Tervitused Eva sõbralt.

Juc said...

Minu lemmik on see valg täidisõieline, tahaks, et terve aed neid täis oleks terve suve :) Kadestamistväärselt palju õisi ja mõnusad ilmad teil! Tervitused teile kõigile sinna lõunasse

Eva ja CO said...

Eva sõber - väga põnev, mis sellest valgete õitega taimest saab. Täna kitkusin lillepeenrast umbrohtu ja isegi umbrohi (kui see nüüd ikka oli umbrohi) on siin isemoodi, nii et ei tea, kas ikka tõmmata välja või jätta kasvama. Seekord tõmbasin ikka välja. Selles on Sul õigus - avastamist siin ikka jagub!
Palju tervitusi!

Juc - see valge täidisõieline puu on tõesti imeilus. Need võiksid jah terve suve aias õitseda. Kahjuks meie aias seda puud ei kasva. Meil hakkab kohe-kohe õitsema mingi roosade õitega suur puu (kõva aiandusteadlase kirjeldus ;) ja siis on mingi õunapuu laadne puu, mis ka juba natuke õitseb. Sirel on ainuke puu meie aias, mille nime ma kindlasti tean ja selle õied lähevad ka kohe lahti!
Saadan teile ka meie mõnusat ilma! Ehk jõuab läbi tuhapilve ikka kohale!

Kristiina said...

Olen kadedusest kohe siniroheline :)... Tahaks kaaaa natuke värve. Meil juba olid paar päikesepaistelist päeva sel nädalal, arvatavasti oleme oma kevade normi nüüd täis saanud. Täna on jälle hall ja vihmane. Kohe porisema võtab. Kuid sa pane natuke päikest kotti ja saada postiga siiapoole!