Tuesday 22 May 2012

Selgus majas

Lõpuks ometi on suvesoe ka siia jõudnud! Päike paistab ja sooja on varjus lausa 25 kraadi. Viimati saime sellist sooja tunda märtsi lõpus. Ma ei jõua ära rõõmustada, et täna kodus töötan. Kolisin oma “kontori” aeda, et ühendada meeldiv kasulikuga. Küll on mõnus niimoodi tööd teha!

Kõige suurem uudis eelmisest nädalast on see, et lõpuks ometi saime oma tuleviku osas selgust. Meie blogilugude sõbrad võivad rõõmustada, sest meie Londoni lood jätkuvad. Kalle lepingut ikkagi pikendati, nii et jääme vähemalt uue aastani veel siia. Tõenäoliselt kuni järgmise suveni. Ma olin seda uudist kuuldes peaaegu, et emotsioonitu. Ei olnud ei rõõmus ega ka kurb. Hea meel oli selle üle, et ma ei pea enam ebakindlas kõneviisis meie tulevikust rääkima ja et ma võin hakata edaspidiseid plaane tegema. Südames oleksin ma tahtnud sel suvel tagasi Eestisse kolida, aga kuna meid seal ükski töökoht ootamas pole ja siin pakuti lepingu pikendust, siis oleks olnud mõeldamatu seda pakkumist mitte vastu võtta. Plussiks on seegi, et me ei pea kolima, sest kolimises ei ole midagi meeldivat. Eriti, kui kolida tuleb ühest riigist teise. Tegelikult on vist nii, et kui eraldada mõistus tunnetest, siis on siia jäämise juures palju rohkem plusse, kui Eestisse kolimise juures, nii et käitusime mõistlikult ja otsustasime veel siia jääda. Selge on aga see, et kui  me oleksime teinud otsuse ikkagi sel aastal tagasi Eestisse kolida, siis oleks selles jutulõigus olnud kõvasti hüüumärke, naerunägusid ja hüüdlauseid. Pole midagi. Küll need hüüumärgid, naerunäod ja hüüdlaused ka ükskord tulevad. Lihtsalt väikese viivitusega :)

Reede oli meil hirmus torimiline ja toimekas. Peale seda, kui ma olin Robi kooli viinud, läksin ma oma töökaaslase sünnipäeva  väikese lõunaga tähistama. Väga väike see lõuna polnudki, sest ta oli kohale kutsunud oma 20 paremat sõbrannat. Oli see alles mokalaat! Väga lõbus! Kõigepealt sõime väikseid snäkke ja jõime veini tema kodus ja kui kõik külalised olid kohale jõudnud, siis siirdusime tänavanurgal asuvasse pubisse. See oli väga mõnus pubi, mis pidi kohalike seas äärmiselt populaarne olema. Pubi oli alles eelmisel aastal, peale mõnda aega kestnud renoveerimistööd, avatud ja avatud oli see suure peoga kogu tänava rahvale. Kas pole lahe? Pole ime, et seda pubi nii armastatakse. Söögid olid head ja pidu tõeliselt sünnipäevaline. Sealt peolt kiirustasin ma koju, et Robertiga minna tema sõbra sünnipäevale. Seal oli ka tore, aga väga kaua me peol olla ei saanud, sest reede õhtul oli meil veel kavas minna teatrisse. Vaatama Narnia lugude ainetel lavastatud etendust Lõvi, Nõid ja Riidekapp. Etendust mängitakse Kensingtoni Parki üles seatud suures telgis. See nägi välja nagu tsirkuse telk, ainult, et istmed ei olnud pikad puupingid vaid korralikud toolid. Lugu oli sellest, kuidas kolm last peitust mängides riidekappi ronivad ja läbi selle kapi Narnia nimelisse võluriiki satuvad. Riigi on enda käpa alla pannud kuri kuninganna, kes seal igavest talve peab ja muud moodi kohalikule elanikkonnale närvidele käib. See on muinasjutt, kus käib võitlus hea ja kurja vahel ja kus hea muidugi võidab. Sõnalist osa oli päris palju, nii et ma sain väga hästi aru, miks seda etendust alla 5-aastastele ei soovitata. Robertile ja ka Agnesele meeldis väga. Kostüümid olid kiftid, aeg-ajalt lendasid osatäitjad lae all, oli võitlust ja tulevärki ja vägev lõvi, tänu kellele õiglus lõpuks jalule seatud sai. Igati lahe etendus. Robert arvas järgmisel päeval, et ta tahaks seda kohe uuesti vaatama minna.

Laupäeval me muidugi uuesti etendusele ei läinud vaid elasime kaasa Londoni Chelsea jalgpallimeeskonnale, kes mängis UEFA Meistrite Liiga finaalmängus, vastaseks Müncheni Bayern. Oli see alles mäng! Olime juba peaaegu lootust kaotamas, sest sakslased olid 1:0 juhtimas, aga vahetult enne teise poolaja lõppu lõi Chelsea mees Drogba värava. Edasi tulid lisaaeg ja penaltid ja kuni viimase hetkeni ei olnud selge, kumb meeskond võidab. Oh seda rõõmu, kui Bayerni mees viimase penalti posti lõi ja kui Chelsea mees viimase löögi väravasse tegi. Karjusime rõõmust hääled kähedaks. Järgmisel päeval tahtis Robi kohe endale Chelsea jalkameeskonna särki ja kuna meil oli nagunii poodidesse asja, siis mõtlesime, et miks ka mitte. Chelsea jalkameeskonna fännipood oli rahvast pungil täis (tavaliselt valitseb seal tühjus) ja kaup läks nagu soe sai. Kogu komplekti me Robile ei saanudki, aga Robi oli rõõmus ka kõigest särgi üle. Esmaspäeval jalka trenni minnes oli tal uhke kohe see pluus selga panna. Robi oli rahul. Sõbrad olid ostu igati heaks kiitnud.


Palju päikselisi tervitusi!

8 comments:

Anonymous said...

Oleksin seda lugu lugedes väga kurb,aga õnneks juba skaibike laulis uudist varem ja nüüd mõtlen teie tulevase aasta kasulikuks.
Et ei unustaks, kust on pärit see imekaunis lillekompositsioon jutu kaunistuses?
Palju õnne suve saabumise puhul! Meil muide on sama seis, aga lubatakse isegi äikest ja tulevikus ka öökülmi.
Teie reedene päev oli nii pöörane, et normaalne inimene toibuks vist mitu nädalat. No te olete ennast pidevalt treeninud ka!
Oh teid spordifänne küll! Mina olin ka teie mansa poolt, aga põhiliselt, et Robi rõõmustaks.
Rõõmsat suvenautimist!
Eva sõber

Indrek 'Ott' said...

Saan aru, et olete õnnelikud võimaluse üle sinna jääda, seega palju õnne! :)

Eva ja CO said...

Eva sõber - ma kujutan ette, et see meie siia jäämise otsus oli Sulle esimese hooga suureks pettumuseks. Nii hea, et Sa oled sellise positiivse loomuga, et isegi kui alguses tundub asi jama, siis leiad selles ikkagi ka häid külgi.
See lillekompositsioon, mis tänase loo illustratsiooniks on, kasvas täiesti omal vabal tahtel ühe maja esise müüri sees. See oli tegelikult suhteliselt pisike, aga jäi mööda minnes kuidagi silma.
Suur aitäh suve puhul õnne soovimast. See on tõesti hiiglama tore! Inimesed olid täna kohe nii õnnelikud, et käisid naerunäod peas ringi ja kiitsid ilma kõigile vastutulijatele :) Lõbus! Meile äikest praegu ei lubata. Peaks tulema päikest täis nädal. Loodan, et äike teile suuri katastroofe kaasa ei too. Natuke ikka jube ka, kuigi mulle äike tegelikult meeldib.
Nii lahedalt ütlesid meie reedese päeva kohta. Õnneks ei ole kõik meie reeded sellised. Muidu annaks vist küll otsad.
Tore, et Sa ikka ka meie mansa poolt olid. Tasus ära! Robi oli meeletult rõõmus :)
Mõnusat suve Sullegi!

Indrek 'Ott' - no kuidas me saame siis tagasi kolida, kui Sa pole meile siia veel küllagi jõudnud ;) Ikka muidugi väheke ikka õnnelikud ka...Tänud õnnesoovide eest!

Juc said...

Wau, seda teatriskäiku ma ei teadnudki. Ma olen seda filmi näinud, nii et kujutan ette, et etendus võis väga põnev olla! Ja Chelsea mängu vaatasin isegi mina, kujutasin täitsa ette, et elate seal õhinaga kaasa. palju õnne teile siis koduklubi võidu puhul :). Väga äge, et Robi kohe Chelsea särgis trenni sai minna, ta oli kindlasti tehtud mees! Ja kolleegi sünna tundus ka igati äge üritus, ma tahaks ka, et mõni pubi meie tänaval avataks sellise suure pauguga, et kohe tervele tänavale pidu tehtaks :). Niiiiiiii mõnus on see soe suvi, mis nii teile kui meile saabunud on. Nautige siis täiega! Tervitustega, Juc

Kosk Ivo said...

Hei Evake ! Aeg lendab, kaevad muutumas suveks, ammus see oli kui Richmondis kohtusime. Ikka väga tore et üritus livena teoks sai, seda meenutavad ka 2 imekaunist ehitusprügi taustal poseeritud fotot :) Olen hetkel jälle puhkusel, kodus Tartus ja naudin kaunist kevadet, tuhandeid võililli, toomingaid ja sireleid. Varsti puhkevad kodu lähedal metsas piibelehed...
Hahaa, kui kirjutasid et London jätkub ja seoses sellega ka blogid, siis ahmisin lausa õhku - ma nagu alles siis tajusin kui suures ohus oli teisipäevase järjejutu maine löpp. Hea, et kõik jätkub!
Selle jalgpallilooga oli meie kodus üks naljakas vahejuhtum. Mis muidugi mingil määral heidab halba varju minu võhiklikkusele, aga kuna asi naljakas, jagan siiski. Pojad vaatasid mängu, pöidlad pihus, mina lugesin teises toas. Kui uksele ilmusin pärima, mis seis on, vastati ühest suust et - viik. Selle peale pärisin mina, mõtetega ilmselt raamatus olles, inertselt - kumb juhib? Kui lapsed mürinal naerma hakkasid, jõudis ka mulle kohale...Aga lõpp oli hea.
Robi kiirreageering oli vahva, tahaks teda kohe actionis näha selles mundris. Loodetavasti on Londoni vihmasajud nüüd pikemalt möödas ja päike las särada! Tervitusi ja kifte ettevõtmisi Teile kõigile!

Kosk Ivo said...

Hei Eva, jutt tuleb siiski minult, Katrinilt, olin lihtsalt Ivo arvutis. Aga Ivo saadab Sulle ka hoogsaid tervitusi!

Kosk Ivo said...
This comment has been removed by the author.
Eva ja CO said...

Juc - mul läks vist tõesti meelest ära Sinuga sellest meie teatris käimisest enne rääkida, aga oligi tore, nüüd oli Sul isegi midagi uut lugeda :)
Suured tänud õnnesoovide eest Chelsea võidu puhul! Armas, et ikka meie omadele pöialt hoidsite. Robi oli tõesti väga uhke, et sai Chelsea särgiga trenni minna.
Oi, mulle ka meeldiks, kui meie tänaval mõni pubi suure peoga uksed avaks. Kahjuks seda aga ilmselt ei juhtu, sest pubi meie tänval pole.
Suvi on tõesti super! Mul on nii hea meel, teie ka seda nautida saate.
Tervitameeee!!!!

Katrin - aeg lendab lausa linnutiivul! Naljakas, et me pildi ehistusprügi taustal tegime. Ju olime liiga elevuses, et ümbrust märgata :)
Mul on hea meel, et Sul on hea meel, et meie lood jätkuvad.
Naljakas lugu tõesti selle Chelsea mänguga. Kujutan ette, kui segasel pilgul poisid Sind vaatasid :)
Meil paistab siin nüüd juba alates esmaspäevast päike! Küll on mõnus! Grill aina huugab ja tuba kogub tolmu, sest ma lihtsalt ei raatsi toas toimetada, kui õues nii ilus ilm on.
Tuhat tervitust!