Monday 7 January 2013

Filmielamused



Vaba nädal lendas kui linnutiivul. Ekskurseerisime põhiliselt kodukandis ja käisime muidugi natuke ka poodlemas, sest allahindlused on täies hoos ja no kuidas sa siis ei lähe asja uurima, kui kõigi poodide aknaid ehivad kutsuvad allahindlusprotsendid. Väga palju ilusat kraami odavalt aga ära ei antud ja üldse paistis, et hinnalanguseks on veel ruumi küll. Tuleb vist veidi veel oodata, et hinnad oma õige taseme leiaksid. Oli aga üks asi, mille ostmisega meil enam oodata ei kannatanud ja mis vallandas ahelreaktsiooni nagu ikka vahel juhtub, kui sa lähed ostma ühte asja, aga see üks viib teiseni ja teine kolmandani. Meie DVD-mängija oli juba tükk aega suhteliselt ettearvamatu ja otsustas oma suva järgi, milliseid plaate ta mängib ja milliseid mitte. See oli pehmelt öeldes häiriv. Meie mõõt sai täis, kui me ei saanud vaadata Eestist ostetud filmi Jääaeg 4. Läksimegi siis poodi, et osta uus DVD-mängija. Kuna ka tehnikapoodides on allahindlused, siis jäi meile silma masin, mis lisaks tavalistele plaatidele saab hakkama ka Blu-ray ja isegi 3D filmide esitamisega. Hind oli hea ja no miks ka mitte osta natuke kaasaaegsem vidin. Nagunii areneb tehnika nii ruttu, et varsti on 3D telekad ka juba taskukohasema hinnaga. Nii me mõtlesime, kui me DVD-mängija kaenlas, poes veel veidi ringi vaatasime. Täiesti juhuslikult olime jõudnud telekate sektsiooni, kus mängis üks üsna uduse pildiga telekas 3D filmi. Küsisime huvi pärast müüjalt 3D prillid, et saaksime vaadata, mismoodi see pilt ka välja näeb, sest palja silmaga oli ekraan tõesti üsna udune. Niikui ma prillid ette panin, olin ma justkui armunud! Uskumatu, et selline asi võib juhtuda, aga ma olin tõesti vaimustuses! Pilt oli palju parem kui kinos – nii terav ja nii tõeline! Seisin seal nagu tola, lollakas naeratus näol ja ei suutnud uskuda, et mingi tehnikavidin võib mind niimoodi erutada. Olime müüdud hinged, kui nägime, et telekas on 250 naela alla hinnatud ja nii juhtuski, et lisaks DVDmängijale, mida meil vaja oli, ostsime ka teleka, mida meil tegelikult vaja ei olnud, aga mis meid hoobilt ära võlus. Telekaga anti kaasa neli paari prille ja tegelikult saab telekat vaadata ka täiesti tavaliste kinos kasutatavate prillidega, nii et pole probleemi, kui kinoõhtule tuleb suurem seltskond. Ostsime kohe mõned 3D filmid ka ja oleme nüüd õhtuti kõik üheskoos neid vaadanud. Ja vaimustus pole vaibunud! Ikka on äge! Peale 3D teeb telekas veel muid vigureid ka. Näiteks on sellel sisse ehitatud wifi, nii et sa saad otse netist filme või saateid vaadata või otsida Youtubest lahedaid videosid, vaadata oma veebis asuvast fotoalbumist pilte vms. Tundub, et nagu telefon, mis pole enam ammu vaid helistamiseks mõeldud vidin, on ka telekas muutunud pigem meelelahutuskeskuseks.

Eelmise nädala võikski pühendada filmidele, sest lisaks kodus nauditud filmidele käisime pühapäeval kinos vaatamas palju kiidetud filmi nimega Life of Pi (Pii Elu). Ma ootasin seda filmi suure huviga, sest olin kinos treilerit näinud ja see tõotas suurepärast filmielamust. Pettuma ma ei pidanud, aga nii vinge see film ei olnud, kui ma oleksin lootnud. Ju olid ootused liiga kõrgele kruvitud. Lugu rääkis mehest, kes oli teismelisena läbi elanud uskumatu katsumuse. Mees oli pärit Indiast, kus ta pere pidas loomaaeda. Poiss oli väga uudishimulik ja eriti paelus teda usuga seonduv. Ta leidis head nii ristiusus, hinduismis, kui ka islamiusus ja kummardas kõiki nende jumalaid ja kuigi tema perekond pidas seda veidraks, ei hakanud keegi teda ka takistama. Ühel päeval teatas isa, et maa, millel nende loomaaed asub, müüakse ära ja neil tuleb oma loomadega ära kolida. Nad otsustasid sõita laevaga Kanadasse. Ühel ööl tõusis suur torm, laev läks põhja ja poiss sattus üksi koos hüaani, sebra, orangutani ja tiigriga päästepaadile. Tema usk pandi kõvasti proovile ja ta pidi üle elama suuri katsumusi, sest ulgumerel triivida on üks asi, aga kui sa pead paati jagama verejanulise tiigriga, siis on asi veel hoopis keerulisem. Mulle meeldis tegelikult sellest filmist kõige rohkem India osa ja kuigi merel triivimine oli pingeline ja põnev ja kohati ka väga ilus, siis kestis see minu jaoks veidi liiga kaua ja muutus lõpuks igavaks. Nii, et ma olin väga rõõmus, kui poiss lõpuks maale pääses. Filmi lõpp jättis veidi segase tunde hinge ja nõudis veidi nuputamist, et mis seal siis ikkagi juhtus...Eks igaüks mõtleb lõpu selliseks nagu endale kõige parem tundub. Mul on enda variant olemas ;)   

Homme on meie pisikese Axikese sünnipäev! Uskumatu, et ta saab juba 15.aastaseks! Aeg lendab!


Olge õnnelikud!

9 comments:

Anonymous said...

Tänud filmielamuste eest! Loodan, et saan neist ka kunagi ise osa.
Meie läksime kunagi lambipirni ostma, aga lisaks ostsime nahkmööbli.Nii, et juhtub aegajalt...
Etterutates pisi-Axile palju õnne ja sulle muidugi ka! Ta on sul tõesti hästi õnnestunud!
Tervitused kõigile Eva sõbralt

Eva ja CO said...

Eva sõber - Sulle on meie koduses kinos juba loozikoht reserveeritud :)
See on hea nali, et lambipirni ostmisest kujunes välja uus nahkmööbel. Ma ei teadnudki seda lugu :) Ühel mu sõbrannal sai kunagi tilkuvast kraanist alguse kogu köögi kap.remont. Asi oli selles, et uus kraan lihtsalt ei sobinud enam vana kraanikausiga, uus kraanikauss aga ei sobinud enam vana köögimööbliga ja kui siis uus köögimööbel sai vaadatud, siis ei sobinud see muidugi enam köögi seinte ja põrandaga :) Nii, et meil läks veel isegi täitsa õnneks, et ainult teleka lisaks ostsime :)
Aitäh õnnesoovide eest! 15 aastat tagasi oli meil juba sellel ajal aimu, et täna või homme Agnes sünnib :) Homne kuupäev oli ju üsna napikas :)
Palavad tervitused kevadest! Lind laulab ja lill tärkab!

IVI said...

Hei!
3D televusser tundub küll üks äge pill olevat, kunagi tahaks endalegi:) Kas see silmi ei väsita?
Palju õnne Agnesele!!

Eva ja CO said...

IVI - aitäh Agnese õnnesoovide eest!
3D telku on tõesti lahe. Ma ei ole märganud, et see silmi kuidagi rohkem väsitaks, kui tavaline telekas.

Biancat said...

Heihei! Elan ikka tõesti `´tagapajulas`´, nagu soomlased ütlevad, eesti puhul võiks see ehk Kapa-Kohilat tähendada, sest mina polnud sellisest 3D telekast kuulnudki. No ilmselt lihtsalt pole jutuks tulnud, esimene 3D kinoelamus ilmselt oligi aastate-tagune London Eye kino kus terava elamuse pakkusid aeg-ajalt näkku kargavad Thamesi kajakad! Peab uurima kas neid telekaid ka siin Soomes juba müüakse,usun küll sest siia jõuavad igasugu tehnikaimed ka üsna kiiresti. Kuigi jah, minulgi alles uus ja väga suure ekraaniga hea telekas olemas, aga-poodi sukanõela ostma minnes võib lugu lõppeda eralennuki ostuga, nagu eelpool kirjas on, ;)
Londoni igatsus on juba peal jah ja aeg läheb kiirelt, loodan vaid et magnooliad enne oma õisi maha ei poeta kui mina neid pildistama jõuan. Kavva on võetud ka Wales ja Brighton, eks näe. Aga pindid teeme ära, seda kindlasti! Värise, Princess Head või mõni teine pubi, hahaa!
Tillu-Axile palju-palju õnne , 15 on juba ilus arv!
Siin on kaunis talv ja härmas loodus nii ilus et olen 2 õhtut jala töölt koju vantsinud ja nautinud selle asemel et bussiga sõita. Igal pool omad rõõmud. Talvehärmas tervitused teile kõigile, Soomemaalt!

Alice said...

Oi, ma jäin jälle hiljaks. Plaanisin Axile siia õnnesoovid õigel päeval maha jätta aga siis tuli mu enda elu ette ja unustasin ära. Sellegi poolest Suured Õnnesoovid tagant järgi sellele sinu SUPER GIRL-ile!!!! :)
Tegelikult ime ei ole ka, et ta teil nii tubli on kuna ta ju ikkagi Kaljukits. No ja kaljukitsed on ju üle prahi tegelased, tean seda omast käest hi hi hi :)

Õnnitlused ka 3D teleka soetamise puhul. Nii tore, et teile meeldib filme 3D vaadata. Meil on ka selline telekas juba paar aastat olnud ja kui aus olla siis mind jätab täiesti külmaks. Pete mõnikord istub siin õhtuti prillid ninal aga seda juhtub ka vist vaid paar korda aastas. Aga eks see ole maitse asi ja võib olla kui Greta oleks vanem ja saaks Petega kampa lüüa siis oleks prillidel rohkem kasutust :)

Häid filmielamusi igal juhul teie perele
PS. Ja taas on sul siin imeline foto teksti illusteerimas.

Eva ja CO said...

Katrin - no näed kui vahva, et ma sain Su maailmapilti 3D-ks muuta :) See London Eye film, mis sa nägid, on ju suisa 4D, sest seal visatakse minu meelest natuke vett vms ka rahva sekka. Meie telku nii peeneid trikke veel ei tee :)
Oi, Wales on võrratu ja Brighton ka. Minge kindlasti Brightonis asuvasse lossi. See on midagi hoopis iseäralikku. Üldse mitte tavaline loss. Ja pindid teeme ka kindlasti kuskil pubis ära!
Suur tänu Axikese õnnitluste eest! Tal oli väga hea meel neid lugedes. 15 on tõesti ilus number. Juba täitsa inimene :)
Härmas ja lumine talv on imeilus. Meil lubatakse siin ka nädalavahetuseks lund, aga eks näis. Parem ärgu sadagu. See tekitab siin ainult segadust.
Palju tervitusi!

Alice - oh, pole midagi, et õnnitlus päevakese viibis. Agnes tänab õnnesoovide eest! Kaljukitsed on tõesti lahedad kujud. No eks sa tead seda isegi :)
Täitsa huvitav, et Sind 3D telku külmaks jätab, aga ega siis kõik uuendused ei peagi ju meeldima. Kaljukitsed on ju teada-tuntud konservatiivid ka ;) Kas see kehtib ka Sinu puhul? Ax on meil küll täielik konservatiiv ja ma ajan teda vahel ikka päris hulluks (kaksik ja kaljukits võib vahel olla päris keeruline kombinatsioon, aga saame hakkama :)

Juc said...

Tere Evake ja kõik see mees! Ma olen nüüd küll kõigega täiesti hiljaks jäänud - tagantjärgi veelkord ikka toredat alanud aastat! See siis eelmise postituse peale. Ausalt öeldes ei tulnud ma kuidagi selle pealegi, et koju jõudnuna veel kirjutada jõuad! Väga tubli!
Teie uue tehnikaga olen ma muidugi juba kursis, aga ikka väga vahva, et saate nüüd endale kodus tõelist kinoelamust lubada! Ja selles filmist pole ma muide enne midagi kuulnud, ma ei tea, kus ma elanud olen. Peaks siis vist ka vaatama. Kas Robile meeldis? Axikesele veel õnne, lisaks kõigile muudele kanalitele hilinemisega ka siitkaudu! Ilusat nädalavahetust! Juc ja co

Eva ja CO said...

Juc - oh, pole midagi! Sul on nii palju tegemist tagasi koju kolimisega, et see on täiesti arusaadav, et Sul pole olnud mahti meie blogil silma peal hoida.
Robile väga meeldis Pii Elu. Seal oli palju loomi ja põnevust, nii et justkui Robile loodud film :)
Aitäh kõigi heade soovide eest ja õnnesoovide eest Axile!
Mõnusat nädalavahetust kogu teie kambale! Kallistameeee!