Tuesday 12 March 2013

Rõõm



Eile oli minu elu üks kõige õnnelikumaid päevi! Ma sain teistkordselt tädiks! Ma ei oskagi kohe seda rõõmu kirjeldada! See on umbes sama nagu oleks ise lapse saanud, ainult et rõõm on seda suurem, mida väiksem on minu vaev ja kohustus. See oli nüüd küll väga isekas avaldus, aga nii see on. Tädi olla on puhas rõõm ja ma olen tõesti üliväga õnnelik! Ainult sellest on kahju, et ma ei saa väikest ilmakodanikku veel oma silmaga näha. See on ikka suur miinus kallitest inimestest kaugel elamise juures, et selliste tähtsate sündmuste puhul ei ole võimalik kohe kohale tormata. Õnneks ei ole enam kaua aega jäänud oodata. Lähme Agnese ja Robertiga juba kümne päeva pärast korraks Eestisse, sest Robil tuleb seal oma kooliküpsust tõestada. Kõlab päris naljakalt, kui arvestada, et ta on juba kolm aastat siin koolis käinud, aga no pole midagi teha. Kord on selline. Samas võivad mõned eesti keelsed väljendid Robis kindlasti segadust tekitada. Meil on paar Eesti töövihikut kooli minejale ja kuigi enamus sealsetest ülesannetest on Robi jaoks käiktegu, siis pani teda kukalt kratsima töökäsk „leia hulk“. Asi iseenesest ju lihtne, aga seda sõna „hulk“ polnud ta ealeski kuulnud. Sellepärast ei hakanud me Robi puhul eliitkooli isegi mitte kaaluma ja kavatseme ta panna oma kodule kõige lähemal asuvasse kooli. Tõsi, tegemist on üsna hea kooliga ja tahtjaid on sinna rohkem, kui neid, kes koha saavad, aga sellegipoolest ei ole tegemist mingi Eesti mõistes super kooliga. Minu meelest on väga oluline, et lapse kool asuks kodule lähedal. Nii on mõnus peale tunde sõpradega koos mängida ja neid külla kutsuda ja peale selle ei tule lapsevanemal taksojuhti mängida.

Eelmisel reedel saime järjekordse elamuse võrra rikkamaks. Käisime Axi ja Robiga Justin Bieberi kontserdil. Tegelikult ei olnud meil alguses üldse plaanis Bieberi kontserdile minna. Jahtisime hoopis Beyonce pileteid, millest me aga ilma jäime. Olin küll varakult platsis, aga siiski mitte piisavalt vara, et piletid endale napsata. Need müüdi läbi lausa 12 minutiga.
Robert on meil aga tohutu Justin Bieberi fänn. Ta tellis tema viimase plaadi endale lausa jõulukingiks. Ma ei arvanud Justin Bieberist enne suurt midagi ja pidasin teda üheks üsna tüütuks titehäälseks laulupoisiks, aga see viimane plaat „Believe“ muutis minu arvamust. Tundub, et poisikesest hakkab saama mees. Niisiis juhtuski, et kui ma olin Beyonce piletitest suu puhtaks pühkinud, vaatasin veel veidi pileteid müünud firma kodulehel ringi ja märkasin, et mõned piletid Bieberi peatselt Londonisse saabuvale kontserdile on veel täitsa saadaval. Robi oli seda kuuldes muidugi meeletult rõõmus ja ka Ax arvas, et võiks ju täitsa minna teda kuulama ja vaatama. Kalle arvas jälle, et temal poleks meievaba reede õhtu vastu midagi ja keeldus kategooriliselt meiega kampa löömast. Mõeldud-tehtud ja piletid ostetud! Õnneks hoiatasid minu töökaaslased mind teismeliste fännitaride kisa eest ja soovitasid kõrvatropid kaasa võtta. Võtsin nende soovitust kuulda ja hea oli, et seda tegin, sest ilma kõrvatroppideta poleks ma vist muusikat õieti kuulnudki.
Jõudsime kontserdipaika üsna vara, nii et meil õnnestus näha ka kõiki kolme eelsoojendajat. Meile esinesid noor räppar Jaden Smith (näitleja ja laulja Will Smith’i poeg) ja ilus poiss Cody Simpson, kellest me midagi polnud enne kuulnud, aga kes laulis täitsa hästi ja keda oli ka ilma lauluta kena vaadata ;) Eriti meeldis meile aga viimane eelsoojendaja, Carly Rae Jepsen, kelle kaks lugu – Call Me Maybe ja Good Time – olid isegi mulle teada, nii et röökisime koos muu publikuga täiest kõrist kaasa. Robert oli suures elevuses ja ei jõundud Justin Bieberit ära oodata. See oli Robi jaoks üldse esimene kord nii suurel kontserdil käia. Elevus kasvas iga minutiga! Ma ei saa eriti aru, miks staarid nii kaua lavale tulekuga jorutavad. Eelsoojendajad on rahva üles kütnud ja nemad ei tule ega tule. Kui me Rihanna kontserdil käisime, siis ootasime teda ligi tund aega ja pidime juba igavusse peaaegu ära surema. Justin Bieber meid õnneks nii kaua oodata ei lasknud. Kümme minutit enne tema lavale astumist hakkas kell ekraanidel käima ja iga kord, kui minut täis sai, huilgas terve saalitäis rahvast täiest kõrist.
Ja siis ta tuli! Bieber lendas rauast tiibadel lavale ja saalis läks selliseks mölluks, millist ma polnud veel kunagi varem näinud ega kuulnud. Mõned neiud nutsid, teised olid peaaegu minestamise äärepeal, paljud vehkisid kaasa toodud plakatitega ja ülejäänud röökisid niisama. Meie taga istunud kolm tütarlast kisasid nii südantlõhestavalt ja nii meeletult, et ma kartsin, et nende häälepaelad võivad küll kohe puruneda. Kohutavalt naljakas oli seda hullust vaadata. Kuigi muusika oli kõva, siis polnud seda läbi üleüldise möllu ja kisa peaaegu, et kuuldagi. Huvitaval kombel aitasid kõrvatropid müra summutada samas kui  muusika tuli neist ilusti läbi.
Ma ei saa öelda, et Bieber just superhästi laulaks. Ta hääl oli kohati endiselt suhteliselt titekas ja vahepeal tekkis meil lausa kahtlus, et kas lugu mitte lindi pealt ei tule? Aga showd ta tegi ja tantsis hästi ja hullutas neiud peaaegu nutu äärele. Kuna meie teadsime ainult tema uue plaadi lugusid, siis ei osanud me vanade lugude peale hulluda ja Robil hakkas vahepeal isegi juba igav, sest tükk aega laulis Bieber ainult oma eelmisi hitte, mis meil just jalga tatsuma ei pannud. Lõpu poole tulid aga Believe-plaadi lood ja nende järgi rokkisime küll kogu hingest.
Kokkuvõttes jäime oma käiguga kõik väga rahule. Robert on endiselt suur Bieberi-ränn, Ax avastas ta enda jaoks (Axi muljeid saate lugeda siit ) ja mina - noh minule lihtsalt kohutavalt meeldib, kui ma midagi uut kogen ja näen ja see, mida ma seal kontserdil nägin ja kogesin oli midagi  enneolematut :)

Meil on külm (hommikul oli ainult 0 kraadi) ja kohutavalt tuuline! Eile (ja mõnes kohas ka täna) sadas isegi lund! Sel aastal tuleb kevad ikka väga vaevaliselt.


Kallistan teid kõiki!

11 comments:

Biancat said...

Heihei!No tõesti rõõm kuulda kuidas pikaajaline elamine ühes maailma kultuuripealinnas Sulle mõjunud on - fännikontserdile minnes pannakse kõrvatropid kõrva et (midagi) ei kuuleks! Vaatamise vastu ilmselt kaitset ei vajanud, hahaa, no Bieberi vaatlemiseks paneks mõni beib ehk kolmedki prillid pähe! Tore igatahes et sellise võimsa, selle sõna otseses tähenduses, kontserdi osaliseks saite ja Robi puhul läks ju siis eriti kümnesse.
Ja samas tore et see Inglismaale omane heade ja paremate koolide jahtimine pole muutnud teie pere kavatsust oma armsast mereäärsest kodust minema kolida, selle nimel et aga Robi kuhugi peenemasse kooli nimekirja saada. Hiljuti ju koos lugesime kui keeruline protsess lapse heasse kooli saamine Ühendkuningriigis on. Aga no Robi ja kooliküpsus - siin on mõtteainet! Isiklikult arvan et kui Robi tulevased õpetajad oleksid ka selle blogi lugejad ja teaksid Robi rikkast fantaasiast ja uhketest `´mehetegudest`´, oskaksid nad oma arvamust paremini sõnastada. See laps on ilma näinud ja teab elust nii mõndagi, räägib keeli ja oskab ennast multikultis paika panna. Aga noh...hulkade teema on muidugi jah hoopis teisest mastist. Igatahes edu ja õnnestumist Robile, usun et ta lööb seal oma imagoga laineid.
Rõõmsad õnnitlused vastsele tädile, see staatus on tõesti armas ja olen kindel et lapsuke saab endale ühe igati toreda tädi.
Üks mu võimaliku Londoni-visiidi tähtaegu oleks olnud saabumisega eile, so 11. märtsil. Õnneks ma seda ei valinud ja nüüd paistab et mul vedas. Sajab lund siin ja kuuldavasti sealgi! Kui mu jaapani tuttv just rõõmustas oma reisi üle Rovaniemi Santalandi, siis mina ütlen kindlalt - ei enam lund! Aga nt pühapäeval paistis päike siin nii soojalt et ma olin oma pikas lambakasukas nagu mingi tulnukas, higine, uimane ja hõlmad lahti. Nii et ta liigub siiski! siiapoole, see kevad! Elamusterikkaid hetki ja tulemusterikkaid reise , teile kõigile! Katrin

Anonymous said...

Lõpuks jõudsin iganädalase järjejutu juurde.
Palju õnne, kahekordne tädi!!! On jah nii, et tädiks saamine ja olemine on puhas rõõm.Tore, et juba varsti saad oma rõõmu ülevaadata. Ja mina oma kauged rõõmud ka! Hurraaa!
Teie kontserdielamus on ikka vägev. Tean omast käest, kui kunagi noorena sai "popp-kaleidoskoobil" kisamas käidud. Muusikat polnud kuuldagi,seisime toolidel püsti ja ainult üürgasime vaimustusest. Muidugi olid mastaabid teistsugused, aga elamus oli vägev.
Mina olen ka seda meelt, et laps peab kodu lähedal koolis käima. Kellele ikka mõistust on antud, küll see saab targaks igal pool.
Üks minu tuttav teeb praegu selleteemalist uurimust Edinburghi Ülikoolis.
Meil särab juba mitmendat päeva päike ja ööd kisuvad -20-ne ligi, aga kunagi tuleb kevad niikui nii.
Sooja soovides Eva sõber

Eva ja CO said...

Katrin - see, et kõrvatroppidega muusikat paremini kuuleb, on tõesti veider, aga millegipärast see toimib. Summutab muu müra ära! Robi oli kontserdist tõeliselt vaimustatud ja käis veel järgmisel päeval kodus ringi, triiksärk eest lahti ja kõht paljas - sest Bieber oli laval ka nii ;)
Kahjuks on jah nii, et etteütluste ja matemaatika ülesannetega lapse üldist küpsust kuidagi ei hinda. Võid ju olla oma lapse viimase kriipsuni ära treeninud, nii et ta korrutab, liidab ja lahutab une pealt, kuid sellest palju olulisem on minu meelest maailma asjade vastu huvi tundmine. Seda on aga hoopis keerulisem testiga tõestada.
Tõesti hea, et Sa 11.märtsil siia ei tulnud. Oleks olnud päris tuuline maandumine. Täna on ilm juba hoopis parem. Päike särab, sooja on 7 kraadi ja tuul on ka vaiksemaks jäänud. Ma ei jõua ära imestada, kui kiiresti siin ikka ilm muutub. Millal Sa siis siia jõuad?
Hoia ennast soojas!

Eva sõber - palju õnne veelkord neljakordseks vanaemaks saamise puhul! Hurraaa! Küll on ikka vahva!
No minu meelest on ka äge, kui ikka kogu hingest kontserdile kaasa elatakse ja eks ma ise ka ju möirgasin kaasa ja vehkisin tantsida. Äge! Ma kujutan Sind nii hästi ette kontserdil toolil püsti tantsimas ja kaasa elamas :)
Ma arvan ka, et kui ikka laps on nutikas, küll talle siis koolitarkus igal pool külge jääb. Programm on ju nii meeletu, et kui sellest ka vaid 50% meelde jääks, siis oleks ka juba kõva sõna. Eriti käib see põhikooli kohta. Gümnaasiumit võiks aga küll juba valida selle järgi, mis lapsele paremini sobib ja milles ta andekam on. Väga huvitav oleks teada, mis tulemuseni see Sinu tuttav oma uurimistöös jõuab.
Tore, et teil päike särab! Küll sellest -20st ükskord +20 saab :)
Varsti näemegiii! Nii vahva! Tuhat tervitust!

enetimm said...

Palju õnne teistkordsele tädile! Mina olen ka kahekordne tädi ja lisaks veel kahekordne vanatädi :) Nüüd pole muud, kui ootan, millal päris vanaemaks saan.

See Eestisse naasmine toob meelde umbes kümmekond aastat tagasi ühe pere Kanadast Eestisse tagasiminemise. Tütar, kellel inglise keel tugevam kui eesti keel, kukkus läbi oma eesti keelega ning ei pääsenud Inglise Kolledzhisse. Poeg tunnistati peaaegu et "lollide kooli" kuuluvaks, ema lasi oma kurja lõvi õnneks välja ning surus lapse ikka omavanuste hulka ja tavalisse kooli. Nüüd on ta tubli noormees, kes ülikooli pinke nühib. Aga usun, et asjad on hulga paremad nüüd, sest rahvast liigub ju maailmas palju ringi. Ma ei taha mingit hirmujuttu ajada :)

Nii huvitav, kui populaarne Bieber on. Minu laste lemmikute hulka ta ei kuulu ja nagu aru olen saanud, siis ega tal siin sama suurt fänniklubi pole kui mujal maailmas :) Ei aita, et ta siit lähedalt väikesest linnakesest pärit on. Ma ei teagi, mis täpselt sellist suhtumist on mõjutanud. Sest ta laulab ju kenasti.

Jane said...

Mulle see koprapoiss ei meeldi eriti. No tundub selline vastil libe nolk olevat, aga jah ega ma teda nüüd katsunud ka pole lähedalt ega kuulanud. Seega täiesti minu oma arvamus...eelarvamus?

Aga vaatasin su tütre blogi ja arvan, et soovitan seda lugeda oma vanemal tütrel. See on üsna humoorikalt kirjutatud ja tema eakaaslase poolt. Loodan, et äkki ta võõramaa masendus läheb veidike vähemaks :D

Kui kolmanda korraga nüüd seda kommentaari koodi õigesti sisestatud ei saa, siis lähen kurjaks...Ma ei saa aru miks need nii keerulised tähejadad peavad olema, kas need nö robotid oskavad trükitähti lugeda :D Ulme :D

Eva ja CO said...

killuke - suur tänu õnnesoovide eest! Mul läheb veel ikka väga tükk aega enne, kui ma vanatädiks saan. Karta on, et palju varem saab minust vanaema :) Hetkel on seda tiitlit endale kohutavalt naljakas ette kujutada :)
See Sinu tuttavate Eestisse tagasi kolimise lugu on küll väga kurb. Ma loodan ka, et ajad on muutunud ja asja võetakse rahulikumalt. Ma tegelikult isegi TEAN, et see nii on. Minu sugulased, kes olid terve elu Itaalias elanud, kolisid eelmisel suvel kogu perega Eestisse ja tüdrukud (13a, 11a, 4a), kes eesti keeles vaid põhilisi väljendeid teadsid, läksid tavalisse kooli, enda vanusele sobivasse klassi ja on seal nüüd roosad ja rõõmsad ja õnnelikud ja saavad väga hästi hakkama.
Bieberi fenomen on tõesti huvitav. Eks see vist nii ole, et ükski prohvet pole kuulus omal maal. Mitte, et ma Bieberit prohvetiks peaks ;) Täitsa huvitav on vaadata, et mis temast tulevikus saab. Kas kasvab oma nunnu-poisi imagost välja ja temast saab asjalik laulja või jääb ta hoopis unustuste hõlma? Elame näeme!

Jane - maru nõme, et Sa seda kommentaari koodi mitu korda sisestama pidid. Ma ka ei saa aru, mis imeinimestele need tehtud on. Tegelikult saab vist seda koodi uuendada, kui liiga segane tundub. Mingi nupuke on seal koodi kõrval, millele tuleb klõpsata.
No mulle ka Bieber enne üldse ei meeldinud, aga kuna Robi teda nii fännama hakkas, siis kuulasin ta uue plaadi läbi ja olin väga üllatunud, kui enam polnudki tegemist titehäälse mehehakatise laulukestega. Selline natuke naiseliku olekuga vend ta on küll, aga mulle tundub, et mood on muutunud ja just sellised õrnad hinged neiudele tänapäeval peale just lähevadki. Me ikka vahel vaatame Axiga tänaval kutte ja siis arutame, kes on kobe ja kes pole ja meie arvamused ei lähe peaaegu kunagi kokku :)
Nii tore, et Sulle Axi blogi lahe tundub. Lase muidugi Angelical Agnese blogi lugeda. Tore, kui see tal tuju tõsta aitaks!

Alice said...

3Käisitegi ära :) Kas teie kontserd oli see kuhu Bieber mitu tundi hiljaks jäi või see kus ta laval kokku kukkus? Arvatavasti teil vedas ja jäite sellest draamast ilma kuna vastasel juhul vist oleks kõik need kiljuvad neiud seal teie ümber täiesti segaseks ja isegi võib olla ohtlikuks muutunud :D
Oh, mäletan ise ka neid aegu kui sai kontserditel ja lavataga kiljumas käia. Ma olin isegi korra Rock Summeri korraldajate hulgas (olles ise koolilaps alles) ja siis istusime nende oksendavate ja purjus pillimeestega laululava ruumides ja kaifisime seda atmosfääri. Oh aegu :)

Õnnitlused tädiks saamise puhul ja tõesti tore, et pääsete pisikest kohe varsti vaatama.

Hoian Robile pöialt, olen kindel, et tal siiski hästi läheb kuna eesti keel on tal ju suus ja kui ta ka neid hulki ei tea siis vaevalt et nad sellepärast ta kooliukse taha jätavad.

Eva ja CO said...

Alice - meil läks hästi, sest sellele kontserdile, kus meie käisime, Bieber hiljaks ei jäänud ja kokku ka ei kukkunud :) Nii, et vedas!
Sa kirjutasid nii lahedalt "...istusime nende oksendavate ja purjus pillimeestega laululava ruumides ja kaifisime seda atmosfääri" No nii lahe! Aga tõesti! Noorele inimesele tundub kogu see möll nii põnev ja see, et pillimehed napsuga veidi liiale on läinud, tundub isegi äge :)
Suur aitäh õnnesoovide eest!
Nii armas, et Robile pöialt hoiad. No ma ise ka usun, et peaks hästi minema see test, aga eks natuke vaprust nõudev asi on see ikkagi.
Palju tervitusi! Naudi lumist Eestit ja isa sünnipäeva!

Juc said...

No mina ka lõpuks omadega niikaugel, et sain blogipostitust nautida. Mul on hea meel, et sain Sinu nädalat ilusti alustada :). Emily ootab juba pikisilmi oma kallist tädi ja tädilapsi külla! Ja mina ka muidugi.
Jube lahe, et Bieberi kontsert nii super oli. Ja et tegelikult saite veel mitut staari lausa kuulata selle kontserdi jooksul. Ma mõtlesin, et jube hea, et kolleegid Sulle kõrvatroppe soovitasid, ilma nendeta oleks võinud kontserdielamus hoopis teistsuguseks osutuda.
Varsti juba näemeeee, kõvad kallistused!

Eva ja CO said...

Juc - no Sa oled ikka võrratu! Blogide lugemine tundub küll Sinu toimetuste juures hetkel viimane asi, mida teha jõuaks :) Aitäh nii armsa kommentaari eest ja veel suurem aitäh imearmsa Emily eest :) Kolm päeva veel ja siis me näemegi teda juba!
Tõesti hea, et mu kolleegid kõrvatroppe soovitasid. Ma olen tegelikult enne ka kontserditel vaadanud, et kui näpud kõrva panna, siis kuuleb palju paremini muusikat. Aga ma olen kindel, et kui mul tööl sellest juttu poleks tulnud, siis ma oleks kõrvatropid maha unustanud.
Kallistaaaan!!!!

Anonymous said...

Tere!

Mul on hea meel, et olete naasmas kodumaale! Olen su blogist alati lugu pidanud, eelkõige seepärast, et sul on eriline anne asjadest nii vaimukalt kirjutada. Samuti laiendas see silmaringi ning eriliselt elan ma kaasa Robile, kuna mul on kodus sama vana poeg. Loodan, et sa postitamist Eestisse jõudes ära ei lõpeta, vahva oleks lugeda, kuidas nüüd siin kõik teisiti on ja kuidas lapsed kooliga harjuvad. Kohtumiseni!

Marjon