Friday 4 September 2009

Loodusmuuseum ja muud


Tere kõigile!


Võtsime täna ette retke Loodusmuuseumisse (Natural History Museum). Juba hoone, kus muuseum asub, oli omaette vaatamisväärsus. Tohutu suur ja võimas loss! Kuna Robi on meil suur dinosauruste fänn, siis keskendusimegi põhiliselt sellele osale väljapanekust, kus dinosaurused on eksponeeritud. Olid ikka vägevad elukad küll - seal oli mitmeid suuri dinosauruste skelette ja väga tõetruu välimusega dinosauruste kujusid, igasugustest filmikestest, stendidest jms rääkimata. Väljapaneku kõige vingem asi oli aga elusuuruses türannosaurus T-Rex, kes seisis puuris, möirgas ja liigutas ja nägi äärmiselt loomutruu välja. Robert oli täiesti pöördes! Muuseumi külastus on kõigile tasuta, aga "tasuta" me seal muidugi käidud ei saanud. Otse peale dinosauruste näituse lõppu oli avatud suur pood, kus müüdi kõikvõimalikku dinosauruseid puudutavat nänni. Ma ei teagi, kas Robit vaimustas kogu selle muuseumi juures rohkem suur T-Rex või see pood :) Poest valis ta pika järelemõtlemise järel endale ka ühe türannosauruse. Nii et käik läks Robi jaoks igatahes täie ette! Peale poe külastust käisime veel loomade ja kalade topiseid vaatamas. Mulle avaldas kõige rohkem muljet suure sinivaala topis - ma ei kujutanud ikka päriselt ette, et see NII suur on. Võimas! Nagu allveelaev rippus lae all. Ülejäänud muusemi väljapanekute vaatamise jätsime aga järgmiseks korraks, sest oleme täiesti veendunud, et varsti tuleb meil sinna tagasi minna.

Ülejäänud päeva veetsime asju ajades. Nüüd on lõpuks enam-vähem selge, kuhu kooli Agnes läheb. Kool asub meie päris kodust 1 miili kaugusel ja sinna läheb ka buss, nii et Axi koolitee saab olema 12 minutit (nii vähemalt lubas Journe Planner). Samas koolis asub ka lastehoid, kuhu meil on plaanis Robi panna - osalt sellepärast, et ta siin paremini kohaneks ja keele selgeks saaks (sest Robi läheb juba järgmisel aastal kooli) ja teisest küljest selleks, et mina päris mõistust ei kaotaks, kui pean Robiga päevad läbi mängima dinosaurust ja väikest tüdrukut (mina muidugi- mõista väikese tüdruku osas). Kooliga mul veel ühendust ei õnnestunud saada, paistis, et neil oli reedesel päeval kella 14-ks töötamisest küllalt saanud. Proovin siis esmaspäeval uuesti. See on kindel, et neil koht on Agnese jaoks olemas (selle uuris juba kooliotsimise spetsialist meie jaoks välja).

Oleme nüüd alates 02.septembrist Axiga iga päev Eesti programmi järgi õppinud. Meil on õpikud/töövihikud kaasa ostetud ja meil on iga päev koolitund. Otsutasime proovida nn tsükliõpet, mis tähendab seda, et korraga õpib Ax vaid kahte ainet, millest üks on kogu aeg eesti keel ja teine siis varieerub. Axile hetkel see süsteem väga meeldib.

Jalutasime täna õhtupoolikul Kallega oma tulevase kodu kandis olevasse ilmatu suurde toidupoodi ja avastasime, et seal samas lähedal on veel kaks suurt poodi - ühes müüakse kõikvõimalikke kodus vajalikke asju nagu nõud, voodipesu, voodiriided, vannitoatarbed jms ning siis veel ka lilletaimi ja teises igasuguseid kodumasinaid, arvuteid jms kraami. Väga lahe! Aina enam hakkab meile tunduma, et leidsime endile kodu väga sobilikus kohas.

Palju tervitusi ja kallistusi teile kõigile meie kõigi poolt!

4 comments:

Eva sõber said...

Kui Tõnn selle jutu Agu Sivka häälega ette luges, sain ikka kõvasti naerda. Väga tore,et kõik laabub. Ootame uusi uudiseid. Tervitused !

Eva ja CO said...

Nii lahe, Eva sõber :) Nüüd sain jälle mina kõvasti naerda :) Tervitused nii Sulle kui Tõnnile!

Anonymous said...

Mina Juta, v2ga m6nus lugemine. Tundub et k6ik sujub h2sti. kadedaks teeb veits et saate minna sinna kodul2hedale poodi sinu ja n6usid ostma :). Tervitused Kullarannikult

Eva ja CO said...

Hei Juc! See, et pood lähedal on, on tõesti väga hea. Tahaks juba olla ära kolinud sinna "päris" elamisse, siin ajutises on veidi ebamugav ja kuidagi AJUTINE - osad asjad ikka veel kohvris ja asjadel pole oma kohta ja see jätab maru sassis mulje elamisest. Õnneks pole 16.september enam väga kaugel (siis saame sisse kolida). Tervitused ka teile sinna Kullarannikule!